Hvor blev børnene af?
Finansminister Nikolai Wammen har fremlagt Finansloven for 2024. Selvom aftalen er historisk bred, er der langt fra tilfredshed over alt.
På Københavns Rådhus står en uforstående børne- og ungdomsborgmester tilbage. Han havde med stor nysgerrighed set frem til præsentationen, men han står noget skuffet tilbage.
- Det var godt nok en kold afvaskning. Hvor er børnene i den nye Finanslov? I en tid, hvor der er råd til gaver i et omfang, der kan samle partierne fra Nye Borgerlige til Alternativet, er jeg skuffet over, at der ikke er fundet penge til specialområdet, siger Jakob Næsager børne- og ungdomsborgmester i København.
I København bruges der 1,25 mia. kr. på børn med særlige behov i dagtilbud og skoler. I 2024 stiger behovene med yderligere 146 mio. kr. Det havde borgmesteren gerne set at man havde haft for øje i Finansloven.
- Det er underligt, at man ikke evner at give kommunerne en håndsrækning med specialområdet i Finansloven. Vi har virkelig brug for hjælp med de stigende udgifter. Det gælder ikke kun i København – men over en bred kam. Navnlig er det påfaldende i lyset af det stort anlagte skoleudspil fra september. Er det virkelig allerede glemt i november, nu hvor pengene skal deles ud, afslutter borgmesteren.
Kontakter
Jakob Næsager (K)Børne- og ungdomsborgmester i København
Tlf:23 48 80 12Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Højt fagligt niveau i Københavns trækker landsgennemsnittet op ved folkeskolens afgangseksamen11.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den københavnske folkeskole fortsætter med at trække landsgennemsnittet op. Det viser tal fra de landsdækkende resultater for folkeskolens afgangseksaminer i 2024.
Børne- og Ungdomstandplejen i København sætter ind mod et stigende antal nikotinskader blandt unge26.9.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Selvom den generelle tandsundhed blandt børn og unge er stigende i København, så stiger antallet af nikotinskader. Det får nu tandplejen til at sætte ind.
Københavns Kommune har fået en ny samlet strategi for at komme mistrivsel blandt børn og unge til livs22.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Langt de fleste børn og unge i København trives og er en del af et børnefællesskab, men for nogle børn er hverdagen svær, og de oplever forskellig grad af mistrivsel. Fire forvaltninger er gået sammen om en ny samlet strategi, der skal sikre, at alle børn og unge i byen trives, lærer og udvikler sig.
Sang og kor skal øge trivsel blandt elever25.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To gange om ugen har 0.-3. årgang på Vesterbro Ny Skole kor på skoleskemaet. Når eleverne synger, handler det ikke om, hvordan deres sang lyder, men om, hvordan de har det, når de synger sammen. Klassekorene er en del af trivselsprojektet Alle Kan Synge, hvor der undervises med en særlig udviklet trivselspædagogik, der skal styrke klassens fællesskab og elevernes trivsel.
Borgmester kommer Regeringen i forkøbet i kamp mod Techgiganter24.6.2024 12:16:18 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens nye alliance mod techgiganterne og børns uendelighedscroll på sociale medier bliver præsenteret på Lundehusskolen i København. Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) mener, at børns digitale dannelse er vigtigere end nogensinde før, og er derfor sammen med Københavns Fælles Elevråd og Københavns Ungeråd kommet regeringen i forkøbet og har sendt en række opmærksomhedspunkter, der skal inspirere skolerne til at tage en debat om, hvordan man forholder sig til det digitale.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum