F&P: Godt med hjælp til stormflodsskader – nu gælder det plan for klimasikring
Næste års finanslov indeholder mange gode tiltag, lyder det fra forsikrings- og pensionsbranchen. F&P hæfter sig især ved den økonomiske håndsrækning til stormflodsramte kommuner, men opfordrer nu regeringen til at sætte tempo på klimatilpasning
Et historisk bredt flertal af Folketingets partier har sammen med regeringen netop fremlagt finanslovsaftale for 2024. Velfærd, det grønne og landdistrikter er alle områder, hvor aftaleparterne har allokeret midler til nye initiativermen især puljen til genopretning af kommunal infrastruktur og kommunale bygninger har F&Ps opmærksomhed.
- Stormfloden gjorde store skader på bygninger og kommunale anlæg og derfor falder finanslovens ekstraordinære stormflodspulje på 125 mio. kroner på et tørt sted for landets kommuner. Men de mange skader, der kom i forbindelse med stormfloden, tydeliggør også behovet for en national plan for klimasikring, så vi gør en indsats her og nu for at undgå den slags skader fremover, fortæller Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.
Han gør opmærksom på, at stormflodsordningen er en statslig ordning og dermed en lovreguleret dækning, som forsikringsselskaberne administrerer på vegne af staten. Forsikringsselskaberne ser gerne, at deres muligheder for at hjælpe de skadelidte forbedres.
- Forsikringsselskaberne har fra dag 1 efter stormfloden stået klar med ekstra mandskab og har være ude i de ramte områder og takseret skader. Medarbejderne har puklet for hurtigt at hjælpe de mange skadesramte og gør stadig alt, hvad der er menneskeligt muligt, siger Kent Damsgaard.
Folketingets partier har med finansloven oprettet en anlægspulje, der kan søges af kommuner og som giver dem mulighed for at ansøge om dækning af op til 25 pct. af udgifterne til genopretning efter stormflodsskaderne.
- Vores branche har længe argumenteret for, at der skal bedre fokus på forebyggelse af de følgevirkninger, vi ser på baggrund af klimaforandringerne. Det er godt, at Folketinget nu hjælper kommunerne med at få udbedret skaderne, men det viser også nødvendigheden af nationale handlingsplaner for klimasikring, siger Kent Damsgaard og fortsætter:
- Den plan, som regeringen fremlagde i efteråret, fokuserede næsten udelukkende på den jyske vestkyst, og det er langt fra tilstrækkeligt. Den seneste stormflod ramte kun østvendte kyster, så for at undgå lignede skader i fremtiden, så skal der tempo på det forbyggende arbejde i hele Danmark, siger Kent Damsgaard.
Kontakter
Nicolai SchackePressechef
Tlf:24 24 04 02nis@fogp.dkF&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Alvorlig tørke kan være på vej – hvordan er du dækket mod skader?8.5.2025 11:14:11 CEST | Pressemeddelelse
Tørkeindekset er på vej op ifølge DMI. Læs her hos Forsikringsoplysningen, hvordan du skal forholde dig, hvis tørken bliver langvarig og forårsager skader på din bolig.
Cykeltyvene plager fortsat hovedstaden2.5.2025 09:54:35 CEST | Pressemeddelelse
København er stadig i 2025 den by i Danmark, hvor der bliver stjålet flest cykler, både totalt og forholdsmæssigt. F&P – forsikrings- og pensionsbranchen hilser derfor velkomment, at Justitsministeriet ønsker et samarbejde om at oprette et digitalt cykelejerregister, der skal dæmme op for tyverierne.
Odsherred har flest indbrud i Region Sjælland30.4.2025 10:00:09 CEST | Pressemeddelelse
Odsherred har forholdsmæssigt flest indbrud i Region Sjælland, mens Lolland og Greve følger efter. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Branchen arbejder lige nu med bl.a. politi og Justitsministeriet om et digitalt register over alle tyvekoster.
Norddjurs og Syddjurs topper indbrudsstatistikken i Midtjylland29.4.2025 13:40:07 CEST | Pressemeddelelse
Kommunerne Norddjurs og Syddjurs ligger øverst på listen over kommuner med flest indbrud pr. indbygger i Region Midtjylland, mens Ikast-Brande følger tæt efter. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – baseret på de nyeste tal fra Danmarks Statistik.
Gentofte topper igen listen over flest indbrud i Region Hovedstaden29.4.2025 12:54:31 CEST | Pressemeddelelse
Kommunerne Gentofte og Helsingør har forholdsmæssigt flest indbrud i Region Hovedstaden, mens Hørsholm indtager tredjepladsen. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Branchen samarbejder i øjeblikket med bl.a. politiet og Justitsministeriet om et digitalt register over tyvekoster.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum