Ukrainske iværksættere får millionindsprøjtning

Del

Ukraineske flygtninge i Danmark får nu 5. mio. kr. til at udvikle kompetencer, når de skal drive virksomhed og springe ud som iværksættere. Initiativet kommer fra projektet The European-Ukrainian Hub, der støtter integrationen af ukrainske flygtninge på det danske arbejdsmarked.

Ukrainske flygtninge får en hjælpende hånd til at komme ind på det danske arbejdsmarked.

For et år siden besluttede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse at sætte 7,9 mio. kr. af til en særlig indsats for ukrainske flygtninge under EU-projektet Iværksætterdanmark.

Indsatsen havde fokus på flygtningenes kompetencer til at starte og drive virksomhed og har sidenhen klædt mere end 1.100 ukrainske flygtninge på til livet som selvstændige.

Og nu har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse besluttet at støtte projektet The Ukrainian-European Hub med yderligere 5 mio. kr.

”Med Putins forfærdelige invasion af Ukraine er det vigtigt, at Danmark viser sin støtte. Danmark har allerede gået forrest, når det kommer til militær støtte, men vi skal også huske at tænke på fremtiden. Derfor giver vi nu ukrainske flygtninge i Danmark, som ønsker at springe ud som iværksættere en hjælpende hånd. Det er både noget, de kan bruge, mens de er her i Danmark, men det er også kompetencer, dekan bruge til at styrke genopbygningen af Ukraine i fremtiden,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

”Med støtten til The European-Ukrainian Hub ønsker vi at gøre endnu flere ukrainske flygtninges vej mod selvforsørgelse kortere. Projektpartnerne har god erfaring med at afvikle forløb med fokus på iværksætteri og forretningsudvikling, og ved at løfte flygtningenes kompetenceniveau, gør vi dem samtidig i stand til at bidrage til at skabe vækst og beskæftigelse under opholdet i Danmark,” siger forperson for Danmark Erhvervsfremmebestyrelse Christian Motzfeldt.

The European-Ukrainian Hub forventer, at 800 ukrainske flygtninge vil deltage i projektet, og at 263 ukrainere vil starte egen virksomhed efter deltagelsen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Dansk-tysk samarbejde om europæisk industripolitik: Bødskov besøger Habeck i Berlin20.2.2024 13:53:32 CET | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov mødes i dag med sin kollega den tyske vicekansler og erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck. Fokus for besøget er industripolitiske temaer som fx styrkelse af EU’s konkurrenceevne, byrdereducering og grøn transformation af industrien. Erhvervsminister Morten Bødskov: ”Jeg er rigtig glad for i dag igen at mødes med min tyske kollega vicekansler og erhvervs- og klimaminister Robert Habeck. Vi mødes på et helt afgørende tidspunkt, for Europa risikerer at tabe kampen om de grønne jobs. Danmark og Tyskland deler en unik grænseregionen med potentiale for industriel omstilling og deler den samme mission: EU skal tilbage i spidsen af den globale konkurrence og vi skal have fremtidens arbejdspladser her. Det betyder, at vi skal tiltrække flere private investeringer, sikre hurtigere godkendelser og reducere unødvendige byrder for vores virksomheder. Derfor vil vi som næste skridt sammen sende konkrete løsningsforslag til Kommissionen. Med vores møde i dag under

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye