TV 2 Danmark

TV 2 Echo laver racisme-eksperimenter i ny dokumentar

Del

Er der størst sandsynlighed for, at Victor eller Haryad bliver kaldt til en jobsamtale, hvis de har præcis samme kvalifikationer og sender enslydende ansøgninger? Dét og andre spørgsmål undersøger TV 2 Echo i en ny dokumentar med fokus på racisme og diskrimination mod minoritetsdanskere.  

Zainab på 24 år, der studerer til socialrådgiver og har et deltidsjob ved siden af, oplever, at det er svært for hende at finde et studierelevant job. Det samme gør Haryad på 18 år. Han finder det noget nær umuligt at lande en læreplads som elektriker. Og det har han brug for, hvis han skal færdiggøre sin uddannelse.  

I en ny dokumentar, RacismeEksperimentet, søger TV 2 Echo job og lærepladser for Zainab og Haryad. Udover deres ansøgninger sender TV 2 Echo enslydende ansøgninger, men hvor Zainab og Haryads navne skiftes ud med Sara og Victor – og hvor der indsættes billeder af etnisk danske journalister fra redaktionen.  

Eksperimentets resultatet er, at Zainab bliver kaldt til én samtale, mens Haryad ikke bliver indkaldt til nogen. Fire gange bliver Sara kaldt til samtale, og Victor bliver kaldt til tre samtaler.    

Forskelsbehandling på flere områder  
Ovenstående er ét af de eksperimenter TV 2 Echo laver i dokumentaren RacismeEksperimentet, hvor de sammen med fire danskere med minoritetsbaggrund undersøger og viser forskelsbehandling både på jobmarkedet, i nattelivet og på sociale medier.  

Dokumentaren bygger blandt andet på en netop udgivet rapport fra Institut for Menneskerettigheder, der viser minoritetsdanskeres oplevelser med racisme og diskrimination i Danmark på flere områder. Undersøgelsen viser blandt andet, at 84 procent af alle minoritetsetniske danskere det seneste år har oplevet at blive udsat for diskrimination og fordomme og oplever, at det er sket på baggrund af deres etnicitet.  

- I en kombination af eksisterende forskning, journalistiske eksperimenter og involvering af fire forskere inden for feltet kaster vi lys på et strukturelt problem med racisme og diskrimination, som går hårdt ud over dem, der udsættes for det. Vi håber, at dokumentaren kan åbne op for en dialog om et emne, som normalt er meget svært at tale om, siger Ditte Viola Villumsen, der er redaktionschef på TV 2 Echo.  

Dokumentaren kan ses på TV 2 Echo og TV 2 Play den 27. november. 

Nøgleord

Kontakter

TV 2 Danmark er en medievirksomhed med store digitale ambitioner og en mangeårig stærk position på det danske tv-marked. Vi arbejder hver dag for, at alle danskere via TV 2 Play, tv2.dk og alle vores kanaler kan holde sig opdateret og underholdt eller tage del i den offentlige debat. TV 2 Danmark er ejet af den danske stat, og vi driver public servicevirksomhed på kommercielle vilkår. På tværs af alle vores platforme er vi i kontakt med over 80 procent af danskerne i løbet af en uge. Vi bor på Kvægtorvet i Odense og på Teglholmen i København.

Følg pressemeddelelser fra TV 2 Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TV 2 Danmark

TV 2 går 'all in' på OL i Paris 202431.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter EM i fodbold og Tour de France bliver det tid til kronen på værket - verdens største sportsevent - de olympiske lege 2024. De finder sted i Paris fra 26. juli til 11. august. TV 2 dækker OL massivt og går all in på TV 2 Play, TV 2, TV 2 Sport og TV 2 Sport X samt på tv2.dk og på TV 2s digitale platforme. Camilla Martin, Stine Bjerre Mortensen og Morten Ankerdal er klar i studiet ved Eiffeltårnet i 'Byernes by', der bliver fast holdepunkt under transmissionerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye