Forsikringsbranchen forundret over stormflodskritik fra ministeren
Den såkaldte stormflodsordning er en statslig ordning, som de private forsikringsselskaber understøtter ved at bistå skaderamte borgere og taksere stormflodsskaderne. Siden den seneste stormflod ramte i oktober, har selskaberne og deres medarbejdere arbejdet på højtryk for at hjælpe borgerne. Derfor er branchen forundret over, at Erhvervsministeriet rejser kritik af branchen for ikke i tilstrækkelig grad at overholde et pludseligt defineret servicemål på 24 timer.
- Rigtig mange selskaber er stadigvæk i fuld gang med at hjælpe borgere, der blev ramt af stormfloden, og derfor er vi mildest talt forbløffede over, at ministeren nu rejser kritik på baggrund af et politisk servicemål på 24 timer, som først blev meldt ud midt under stormfloden. Vi står fuldt ud ved den store indsats, som selskaberne har lagt i opgaven for at understøtte den statslige ordning. Selskaberne har taget et stort ansvar her – og over halvdelen af sagerne endda inden for et døgn, siger Forsikrings & Pensions forsikringsdirektør Thomas Brenøe.
Han oplyser, at selskaberne har hjulpet flere end 3100 skaderamte borgere under stormflodsordningen – ud over alle deres egne skader, og selskaberne er stadigvæk er i fuld gang.
- Stormflodsskaderne har ramt rigtig mange borgere og erhvervsdrivende hårdt, og skaderne har været så betydelige, at takseringen er tilsvarende omfattende. Derfor har det også trukket store ressourcer i selskaberne, som også har brugt meget tid og kræfter på at informere borgerne om vilkårene i den statslige ordning, siger Thomas Brenøe.
Han ser frem til, at myndighederne indkalder til en videre dialog om ordningen og håndteringen af den.
- Stormfloden har blotlagt nogle udfordringer ved ordningen, som er gode at få drøftet, fx spørgsmål om genhusning og beliggenhed inden for diger. Men i sidste ende er det jo ene og alene et politisk spørgsmål, hvordan vilkårene og dækningen skal være i en statslig ordning, hvor erstatningerne bliver dækket af resten af befolkningen. Vi er fortsat klar til at bistå som branche, selvom vi nok havde forventet en betydelig større politisk anerkendelse, siger Thomas Brenøe.
Kontakter
Nicolai SchackePressechef
Tlf:24 24 04 02nis@fogp.dkF&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Alvorlig tørke kan være på vej – hvordan er du dækket mod skader?8.5.2025 11:14:11 CEST | Pressemeddelelse
Tørkeindekset er på vej op ifølge DMI. Læs her hos Forsikringsoplysningen, hvordan du skal forholde dig, hvis tørken bliver langvarig og forårsager skader på din bolig.
Cykeltyvene plager fortsat hovedstaden2.5.2025 09:54:35 CEST | Pressemeddelelse
København er stadig i 2025 den by i Danmark, hvor der bliver stjålet flest cykler, både totalt og forholdsmæssigt. F&P – forsikrings- og pensionsbranchen hilser derfor velkomment, at Justitsministeriet ønsker et samarbejde om at oprette et digitalt cykelejerregister, der skal dæmme op for tyverierne.
Odsherred har flest indbrud i Region Sjælland30.4.2025 10:00:09 CEST | Pressemeddelelse
Odsherred har forholdsmæssigt flest indbrud i Region Sjælland, mens Lolland og Greve følger efter. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Branchen arbejder lige nu med bl.a. politi og Justitsministeriet om et digitalt register over alle tyvekoster.
Norddjurs og Syddjurs topper indbrudsstatistikken i Midtjylland29.4.2025 13:40:07 CEST | Pressemeddelelse
Kommunerne Norddjurs og Syddjurs ligger øverst på listen over kommuner med flest indbrud pr. indbygger i Region Midtjylland, mens Ikast-Brande følger tæt efter. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – baseret på de nyeste tal fra Danmarks Statistik.
Gentofte topper igen listen over flest indbrud i Region Hovedstaden29.4.2025 12:54:31 CEST | Pressemeddelelse
Kommunerne Gentofte og Helsingør har forholdsmæssigt flest indbrud i Region Hovedstaden, mens Hørsholm indtager tredjepladsen. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Branchen samarbejder i øjeblikket med bl.a. politiet og Justitsministeriet om et digitalt register over tyvekoster.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum