Transportministeriet

Ladeinfrastrukturen overhaler forventningerne

Del

Udviklingen i ladestandere er skubbet i gang med statslige midler, men nu har markedet overhalet den offentlige udrulningsplan, og vi er godt på vej mod målet om, at det skal være lige så let at tanke strøm som fossilt brændsel.

Det skal være lige så let at køre elbil, som benzin eller diesel. Det var målet da partierne bag Infrastrukturaftale 2025 afsatte 500 millioner kr. til at skubbe på udviklingen af ladestandere i perioden 2022 til 2030. 

Allerede nu efter to år står det dog klart, at markedet for ladestandere er løbet i gang i en grad, hvor det har overhalet de offentlige planer. 

Vejdirektoratets opdaterede analyse af ladeinfrastrukturen viser, at der ikke er samme behov for offentlige investeringer i ladeparker, som det blev aftalt med Infrastrukturplan 2035.  Derfor har partierne bag aftalen besluttet, at antallet af ladepladser, der finansieres af puljen fra infrastrukturaftalen, ligesom antallet af ladepunkter på de enkelte pladser nogle steder reduceres. 

Selvom antallet af statsfinansierede ladepunkter nedjusteres, bliver det alligevel nemmere at være elbilist. Fremover vil der maksimalt være to minutters ventetid på at lade i årets travleste time. Målsætningen fra infrastrukturaftalen var, at 99,9 procent af alle lange ture skulle kunne gennemføres i en elbil uden omvejskørsel, med hurtig opladning og en maksimal ventetid på opladning på 10 minutter i årets 100. travleste time. 

Kontaktoplysninger til ordførere:

Socialdemokratiet:
Thomas Jensen, thomas.jensen@ft.dk, 61 62 41 78

Venstre:
Peter Juel-Jensen, peter.juel-jensen@ft.dk, 61 62 46 28

Moderaterne:
Peter Have, peter.have@ft.dk, 33 37 58 29

Socialistisk Folkeparti:
Sofie Lippert, sofie.lippert@ft.dk, 61 62 49 62

Liberal Alliance:
Jens Meilvang, jens.meilvang@ft.dk, 61 62 49 64

Det Konservative Folkeparti:
Niels Flemming Hansen, niels.hansen@ft.dk, 61 62 32 21

Radikale Venstre:
Stinus Lindgreen, stinus.lindgreen@ft.dk, 61 62 33 37

Dansk Folkeparti:
Nick Zimmermann, nick.zimmermann@ft.dk, 61 62 49 51

Kontakt transportminister Thomas Danielsen via Transportministeriets pressetelefon: 33 11 00 14

Links

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye