Aabenraa Kommune

De fire sønderjyske kommuner og Museum Sønderjylland udtrykker ærgrelse og sender åbent brev til kulturministeren

Del

I et åbent brev til Kulturminister, Jacob Engel-Schmidt, påpeger de fire sønderjyske kommuner, Tønder, Haderslev, Sønderborg og Aabenraa, sammen med Museum Sønderjylland en urimelig ændring af Museum Sønderjyllands finansieringsgrundlag i fremtiden.

En museumsreform er på vej, og her har en arbejdsgruppe under Kulturministeriet kigget på de finansieringer, som museer i Danmark årligt modtager og på den baggrund lavet en anbefaling til den nye museumsreform.

Arbejdsgruppen har fremlagt modeller som, hvis de føres ud i livet, kan reducere Museum Sønderjyllands årlige tilskud fra 33,3 millioner kroner til enten 14,7 eller 7,3 millioner kroner alt efter den valgte model.

Det vækker stor ærgrelse i de fire sønderjyske kommuner og Museum Sønderjylland, som derfor har sendt et åbent brev til kulturministeren for at italesætte bekymringerne.

”Vi henvender os til dig som repræsentanter for en landsdel med en særlig identitet, med en særlig historie og med en særlig forpligtelse til at bygge bro – mellem dansk og tysk og mellem flertal og mindretal på begge sider af grænsen”, står der blandt andet i det åbne brev, som også sætter fokus på regeringens eget grundlag:

”De modeller, som arbejdsgruppen anbefaler, vil ikke bare være en urimelig ændring af Museum Sønderjyllands finansieringsgrundlag. Det vil være et signal til befolkningen i Sønderjylland om, at regeringsgrundlagets prioritering af at styrke kulturen i hele landet, ikke gælder her. Og endelig vil det være et signal til hele Danmark om, at regeringens ambition om at prioritere den danske identitet og den fælles historie ikke omfatter det dansk-tyske grænselands kernefortællinger, spørgsmålene om nation, identitet, grænser og mindretal.”

Det åbne brev til Kulturminister, Jacob Engel-Schmidt, er vedhæftet denne pressemeddelelse. 

Kontakter

Borgmester Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen, tlf.: 27 90 02 06; e-mail: borgmester@sonderborg.dk

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Borgmester Haderslev Kommune, Mads Skau, tlf.: 40 78 14 75; e-mail: mskau@haderslev.dk

Borgmester Tønder Kommune, Jørgen Popp Petersen, tlf.: 21 42 90 74; e-mail: jrp@toender.dk

Bestyrelsesformand Museum Sønderjylland, Simon Møberg Torp, tlf.: 65 50 31 24 e-mail: torp@sdu.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Vedhæftede filer

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE: * Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge. * Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye