Røde Kors

Få hjælp af chatbotten ’Omtænkeren’ til at give genbrug i julegave

Del

Træt af ønskelister, der nærmere er bestillingslister på julegaver? Og savner du at kunne give gaver, der er valgt med omhu og omtanke? Nu kan du få hjælp fra Omtænkeren, som er Røde Kors Genbrugs nye digitale hjælper, når du skal have inspiration til julegaveindkøbene

Der er masser af gode julegavefund at gøre i en genbrugsbutik.
Der er masser af gode julegavefund at gøre i en genbrugsbutik. Foto: Nivikka Andersen/Røde Kors

Dén og dén farve, i den størrelse – fås i denne butik. Genkendeligt? Ønsker til jul ligner efterhånden mere konkrete bestillinger med direkte links til tøj, smykker, telefoner og ting til hjemmet end at efterlade rum til fortolkning, hvor gavegiveren selv kan finde og udvælge en passende gave i en bestemt kategori. Det betyder, at det, der kan gøre en gave til noget ganske særligt, nemlig at der er brugt tid og omhu på at finde og vælge den, ikke længere er til stede. Og det kan få magien til at gå fløjten i gaveudvekslingen.  

Hos Røde Kors Genbrug vil genbrugschef Tina Donnerborg have omtanke og personlighed tilbage i gaverne, og hun opfordrer til, at man giver mindst én genbrugsgave i år.  

”Undersøgelser viser, at mange gerne vil have genbrugsgaver, og mange gerne giver genbrug. Det gavner klimaet, pengepungen, går imod overforbruget, og så viser genbrugsgaver tydeligt, at der er brugt tid og omtanke på at udvælge gaven”, siger Tina Donnerborg.  

Find genbrugsgaven, de ikke anede, de ønskede sig 
Men det kan være svært at vide, hvad man skal give, da man sjældent på forhånd ved, hvad man kan finde brugt. Derfor kan man nu søge hjælp hos Røde Kors Genbrugs nye chatbot, Omtænkeren. Den hjælper med idéer til alternativer til nogle af de bestillinger, der kan stå på julens ønskelister. 

På Omtænkeren taster man først fornavn og alder ind på personen, man vil finde en gave til, hvorefter man skriver nogle gaveønsker ind fra vedkommende, fx høretelefoner, kokkekniv eller silkebluse. 

Omtænkeren kommer så med et par alternative gaveforslag inden for samme kategori – forslag, som man kan give i stedet for, og som man sandsynligvis kan finde i en Røde Kors Butik. 

”Vi skal tilbage til, at det er tanken, der tæller – især omtanken. Det med at finde den rette gave til dem, du holder af. Så kan det godt være, at det ikke er de helt specifikke vinglas, vedkommende oprindeligt ønskede sig, men i stedet en unik karaffel, fundet i den lokale genbrugsbutik. Det er en god og givende gestus på flere planer”, siger Tina Donnerborg, der godt ved, at der kan være en barriere i forhold til at give genbrug i gave. Men den skal man blot tage som en udfordring, opfordrer hun. 

”Nogle af forslagene, som Omtænkeren kommer med, kan sikkert være lidt spøjse, men det i sig selv viser, at der med genbrug er mulighed for at tænke lidt skæve tanker og gøre nogle helt unikke og personlige fund, som kan gøre glæde”. 

Det er ChatGPT, der er motoren bag Omtænkeren, som Røde Kors har lavet i samarbejde med det kreative bureau Nørgaard Mikkelsen. 

Find Omtænkeren her 

Kontakter

Røde Kors pressetelefonrodekors.dk/presse

Tlf:3529 9699

Links

Om Røde Kors

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Når lovgivning møder praksis - hvordan flygtninge, frivillige og sagsbehandlere navigerer mellem integration og hjemrejse13.3.2024 06:00:00 CET | Presseinvitation

Røde Kors, DRC Dansk Flygtningehjælp og Københavns Universitet holder den 18. marts konference på Christiansborg. Her præsenterer forskerne den nyeste viden om, hvordan paradigmeskiftet i dansk udlændinge- og integrationspolitik påvirker flygtninge, frivillige og sagsbehandlere. Vi spørger, hvor det stiller flygtninge og integrationen i dag, og hvordan vi styrker deres betingelser i en hverdag, der er mærket af midlertidighed og uvished.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye