Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse indgiver klage til EU's ombudsmand

Del

Dyrenes Beskyttelser klager sammen med mere end 30 andre europæiske dyrevelfærdsorganisationer over EU-Kommissions manglende handling på dyrevelfærdsområdet. 

En fikseret so i en dansk grisebesætning.
En fikseret so i en dansk grisebesætning. Foto: Dyrenes Beskyttelse. Til fri redaktionel afbenyttelse.

Dyrenes Beskyttelse har indgivet en klage til Den Europæiske Ombudsmand over EU-Kommissionens manglende handling på deres løfte om at forbyde hold af landbrugsdyr i bur. Klagen indgives på baggrund af gentagne løfter fra EU-Kommissionen om at imødekomme det europæiske borgerinitiativ "End the Cage Age", der modtog overvældende støtte fra mere end 1,4 millioner borgere.

"Vi er dybt skuffede over EU-Kommissionens manglende handling i forhold til at efterleve løfterne om at forbyde dyrehold i bure,” siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse, og tilføjer:

”Vi har skrevet til EU-Kommissionen for at få klarhed over den fremadrettede proces med End the Cage Age-initiativet, nu hvor kommissionen ikke har fremlagt det nye lovforslag, som europæerne var blevet stillet i udsigt.  Da vi ikke har fået svar, finder vi det nødvendigt at bringe sagen op for EU-ombudsmanden. For der må ikke være tvivl om, at når europæerne tydeligt kræver bedre dyrevelfærd, og kommissionen lover at imødekomme kravet, så skal der også leveres.”

Dyrenes Beskyttelse er ikke alene om denne holdning. I alt har flere end 30 europæiske dyrevelfærdsorganisationer har valgt at klage til ombudsmanden over EU-Kommissionens manglende handling.

Klagen går på, at EU-Kommissionen har skabt en klar forventning blandt EU-borgerne om at forbyde hold af landbrugsdyr i bure. Når Kommissionen så hverken fremlægger lovforslaget som lovet eller præsenterer et nyt tidsestimat for det, vurderer de europæiske dyrevelfærdsorganisationer, at det er i modstrid med god forvaltningspraksis.

"Vi opfordrer EU-Kommissionen til at handle i overensstemmelse med sine løfter og fremlægge en klar tidslinje for færdiggørelsen af sit arbejde med at forbyde dyrehold i bure. Det er først og fremmest vigtigt for dyrene, men manglede handling er også med til at underminere befolkningens tillid til hele EU-systemet, og det er urimeligt over for de millioner af borgere, der støttede borgerinitiativet. Det er afgørende at opretholde og beskytte dyrevelfærden og sikre gennemsigtighed i lovgivningsprocessen," siger Britta Riis.

1,4 MILLIONER VIL HAVE DYRENE UD AF BURENE

EU-borgerforslaget ’End the Cage Age’ blev d. 2. oktober 2020 sendt til Europakommissionen med i alt 1.397.113 underskrifter fra EU-borgere.

Europa-Parlamentet drøftede forslaget under plenarmøde d. 10. juni 2021 og vedtog samme dag at udtrykke sin støtte til forslaget.

D. 30. juni 2021 fremlagde Europakommissionen sin plan for, hvordan den inden udgangen af 2023 ville levere på borgerforslagets krav, blandt andet en udfasning af bure og revision af dyrevelfærdsregler.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Om Dyrenes Beskyttelse

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye