Anima

Anima: Fratag Andreas Helgstrand DM-titler

Del

Operation X’ afsløring af dressurrytteren Andreas Helgstrands metoder kommer ikke bag på dyreværnsforeningen Anima. Ved EM i ridning filmede Anima udbredt brug af den hårde træningsmetode Rollkur, som også Andreas Helgstrand deltog i.

Hest der trænes med metoden rollkur
Hest der trænes med metoden rollkur

Da Helgstrand blev bevidst om Animas kamera, der filmede hestenes opvarmning til stævnet, udbrød han, at kameraet skulle slukkes omgående og sagde til sin far, formand for Dansk Ride Forbund: “Fjern de to, de ødelægger alt for ridesporten”.

Optagelserne stammer fra 2013 og det har altså i 10 år været udbredt viden, at Helgstrand brugte træningsmetoder, der nedbryder hestene og tvinger dem til at gøre ting, som de ikke vil.

Operation X’ afsløringer viser, at ridesporten vender det blinde øje til, hvad dens stjerner gør bag lukkede døre. Der er behov for selvransagelse i sporten, men også for at myndighederne får flere ressourcer til at bekæmpe vold og forbrydelser mod dyr. Vi har brug for et stærkt dyrepoliti for at sikre tryghed og respekt for dyr” siger Joh Vinding, direktør i Anima.

Anima vil opfordre Dansk Ride Forbund til at fratage Helgstrand de DM-titler, som formodentlig er vundet på bekostning af hestenes velfærd.

At træne heste med uetiske og barske metoder for at vinde præmier, er ikke anderledes end når nogle bruger doping for at opnå en fordel i sport. Der er behov for at ridesporten trækker en grænse her og erkender sit historiske ansvar. Nu er det på tide at kommunikere helt klart, at ingen skal kunne vinde medaljer ved at behandle heste dårligt. Sporten må simpelthen tage ansvar og sætte et eksempel for alle.”  

Kontakter

Billeder

Hest der trænes med metoden rollkur
Hest der trænes med metoden rollkur
Download
Download

Anima

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Aarhus er snublende nær et forbud mod turbokylling1.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

I går tilkendegav et bredt flertal i Aarhus Kommunes byråd deres støtte til en indstilling om at forbyde indkøb af turbokyllinger. Forslaget blev stillet af SF og Thure Hastrup og er nu sendt til videre drøftelse hos Magistraten. Beslutningen glæder dyreværnsforeningen Anima: "Jeg er virkelig glad for at Aarhus ser ud til at blive frontløber på denne udvikling. Kyllinger skal ikke pines, og med en ny politik, vil Aarhus sende et klart signal om, at turbokyllinger bare ikke er ok” siger, Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye