Forenede Care A/S

Nyt botræningstilbud skal sikre selvstændighed for unge med erhvervet hjerneskade

Del

Unge, der har en erhvervet hjerneskade, mangler tilbud, der passer til deres behov. Derfor udvider Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter med fire lejligheder for unge mellem 18-30 år. “Livet skal ikke gå i stå, fordi man har været ude for noget ulykkeligt,” mener udviklingskonsulent

Når de fleste unge runder de 18 år, begynder tanken om det selvstændige liv med egen bolig for alvor at lokke. Det gælder også for unge med en erhvervet hjerneskade - en såkaldt senhjerneskade, der er en konsekvens af fx en ulykke eller en blodprop i hjernen. Der er dog begrænset mulighed for, at den drøm kan gå i opfyldelse i dag. Derfor udvider Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter nu med fire lejligheder, der er tilpasset unge med senhjerneskade, hvor de kan genoptræne og videreudvikle sig både fysisk og kognitivt, samtidig med at de har selvstændigheden i at have deres egen bolig.

I foråret 2022 står fire nye lejligheder klar til modtagelse af fire unge med erhvervet hjerneskade. Boligerne er udstyret med eget badeværelse og et lille te-køkken, samt fælleskøkken, opholdsrum, kontor og adgang til træningsfaciliteter samt et stort udendørsområde - alt sammen tilpasset kørestolsbrugere.

Lignende muligheder findes på nuværende tidspunkt kun ét andet sted på Sjælland, og derfor har de unge tidligere været nødsagede til at rykke teltpælene op og flytte langt væk fra deres nærmeste. Det er både ulykkeligt og uholdbart, mener Dorte Dahl, der er udviklingskonsulent på Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter:

“Et midlertidigt ophold kan gøre de unge mere selvstændige samtidig med, at de bevarer en tilknytning til deres venner, forældre og søskende, da de oftere kan få besøg og komme på besøg.”

Selvom tilbuddet er for de unges behov, er botræningstilbuddet også tiltænkt forældrene. Det er selvsagt traumatisk at se ens barn blive ramt af en ulykke, og derudover kan det være svært at navigere i de senfølger, der hører med. Her kan et midlertidigt ophold på et neurorehabiliteringscenter tæt på hjemmet med adgang til fagligt kompetent personale være en blød overgang mod en større løsrivelse, fordi deres barn kan blive selvstændigt nok til efterfølgende at flytte hjemmefra.

“Det giver en stor tryghed for den unge, men også for de pårørende,” oplever Dorte Dahl.

Livet skal ikke gå i stå på grund af en senhjerneskade

Når man bliver ramt af en ulykke eller en blodprop, der medfører en hjerneskade, vil det typisk påvirke hverdagen for den ramte. Én ting er de begrænsninger, det medfører, noget andet er betydningen for ens identitetsopfattelse og sociale liv, må man forstå på udviklingskonsulenten:

“Ofte sker der desværre det, at de unge mister mange af deres venner efter en erhvervet hjerneskade, da livet jo tager en helt anden retning. Derfor er det rigtig vigtigt at omgås andre unge, der oplever de samme udfordringer, men alligevel er forskellige.” Hun tilføjer: “Det vigtigste for mig er, at den unge får mulighed for at komme tilbage til livet og tilbage til et socialt liv med en masse livskvalitet, og at de bliver klogere på sig selv og de forandringer, der er sket hos dem - men med troen på at livet nok skal gå videre.”

Ringstedhave arbejder med at få de unge til at genkalde de evner, hjernen tidligere har haft og bygge videre på dem. Der vil blandt andet være ergoterapeuter og pædagoger med neurofaglig viden, der vil støtte til at få skabt overblik, strukturere, igangsætte og gennemføre almindelige hverdags- og fritidsaktiviteter. Det kan være at skrive en indkøbsliste, handle ind, vaske tøj, lave mad, deltage i fritidsaktiviteter og lignende gøremål. En neuropsykolog hjælper desuden med at sikre forståelse for skaden og de forandringer, det har medført. Derudover fokuserer de på at genopbygge den unges uddannelses- eller erhvervsmæssige hverdag i samarbejde med en socialrådgiver og pædagoger med neurofaglig viden.

“Det er vigtigt at få de unge integreret i vores samfund gennem arbejde, skole eller fritidsaktiviteter, da de også har en masse at byde på. Og så giver det livskvalitet, samhørighed og en følelse af at være en del af et fællesskab,” understreger Dorte Dahl.

De tilbyder desuden også fysisk træning som fx gang-, cykel- eller løbetræning samt behandling af tale- og kommunikationsbesvær.

De fire lejligheder for unge med senhjerneskade på 18-30 år forventes at være klar i februar i 2022. Visionen er at kunne tilbyde endnu flere botræningslejligheder til unge på Sjælland.

Nøgleord

Kontakter

Stine Louise Eising
Administrerende direktør
slec@forenede-care.dk
31501050


Mie Jusjong
Kommunikations- og marketingkoordinator
miju@forenede-care.dk
23205634

Billeder

Om Forenede Care

Forenede Care er et 100% danskejet familieselskab, der er specialister indenfor neuro,- social- og ældreområdet. Vi er en del af Forenede Koncernen.

Følg pressemeddelelser fra Forenede Care A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forenede Care A/S

Fremtidens pleje: Forenede Care og Solrød Kommune bekræfter partnerskab om Plejecenter Christians Have7.11.2023 14:08:00 CET | Pressemeddelelse

I dag blev kontrakten for samarbejdet om Plejecenter Christians Have underskrevet på borgmester Emil Blüchers (LA) kontor på Solrød Rådhus. Det danske omsorgsselskab Forenede Care overtager driften af den private del af plejecenteret i 2024. Smilene var store og der var alkoholfri champagne i glassene, da kontrakten vedrørende Plejecenter Christians Have blev underskrevet. Snakken gik især på forholdene for plejecenterets beboere, kvaliteten af maden samt trivslen for personalet. Der var også enighed om, at den næste generation af ældre stiller nye krav til en værdig pleje. Plejecenter Christians Have er Solrød Kommunes eneste plejecenter og har siden åbningen i 2003 været delt i to. Den ene halvdel driver kommunen selv, og den anden halvdel er drevet i et privat-offentligt samarbejde. Fra 1. februar 2024 overtager Forenede Care den privatdrevne del. Når Forenede Care er kommet ordentlig ind ad døren i løbet af 2024, vil borgmester, Emil Blücher gerne forbi og besøge plejecenteret, for

Forenede Care skal drive plejecenter i Solrød Kommune24.10.2023 15:34:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra 1. februar 2024 overtager det familieejede omsorgsselskab Forenede Care A/S driften af den private del af Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune. Forenede Care har vundet udbuddet om driften af den privatdrevne del af Plejecenteret Christians Have der ligger i Solrød Kommune og er kommunens eneste plejecenter. Den anden del fortsætter kommunen selv med at drive. Det var et enigt byråd, der pegede på Forenede Care. Formanden for Solrød Kommunes social-, ældre- og sundhedsudvalg, Ivar Haugaard-Hansen fortæller om valget af Forenede Care: ”Jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning. Forenede Care er i udbudsperioden kommet med en rigtig god beskrivelse af, hvordan de vil sikre den værdige, professionelle og omsorgsfulde pleje, som beboerne skal have. De har fået den bedste vurdering samlet set både i forhold til kvalitet og pris af de to bud, vi har modtaget. Der har også allerede nu været en rigtig god dialog med Forenede Care, og vi har et rigtig godt indtryk af

Fem år med specialiseret neurobehandlling har gjort en forskel i Østdanmark31.3.2023 07:59:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra seks til 20 døgnpladser: 1. april kan Forenede Care Neuro fejre fem års fødselsdag. Siden start har målsætningen været at gøre en forskel for borgeren med erhvervet hjerneskade og give dem et meningsfuldt liv. To medarbejdere, der har været med fra start, fortæller om rejsen Tilbage i 2018 startede Forenede Care Neuro ud med seks sengepladser til borgere med behov indenfor det specialiserede neuroområde. Det skete på neurocenteret Ringstedhave. Siden da har Forenede Care Neuro været i hastig udvikling og imødekommer nu dagligt et voksende behov fra særligt de sjællandske kommuner, når det kommer til rehabilitering af borgere med hjerneskade. I dag har Forenede Care Neuro hele 20 døgnpladser, fire højt specialiserede botræningspladser til unge, ambulante- og mobile forløb, ligesom centeret også fokuserer på forskning og en kursusafdeling. En af de ildsjæle, der har været med fra start, er servicemedarbejderen John Nielsen. Han kalder sig selv en slags pedel, men i løbet af en dag ha

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye