Ringstedhave er kommet godt fra start

Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter, som åbnede dørene i foråret for borgere med en erhvervet hjerneskade, er startet rigtig godt ud og medvirker aktivt til at dække et behov hos landets kommuner, forklarer centerchefen.
Cirka 20.000 danskere bliver årligt diagnosticeret med en hjerneskade og landets hospitaler henviser på årsplan cirka 7.000 borgere til genoptræning og rehabilitering i kommunerne. Men kommunerne har hidtil haft svært ved at skabe rimelige, trygge og tilstrækkeligt specialiseret rammer for de mange berørte personer.
Dét var en af hovedårsagerne til at den private pleje- og omsorgsvirksomhed Forenede Care, der blandt andet driver plejecentre og hospitaler i både Danmark og Sverige, i april valgte at åbne det ambitiøse projekt kaldet ”Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter”. I helt nyrenoverede lokaler i Ringsted skulle personalet således tage imod og behandle personer, som har pådraget sig en hjerneskade efter for eksempel en hjerneblødning eller en ulykke. Og det har vist sig at give god mening, forklarer centerchef Christina Kjellerup Nielsen:
”Fra første dag hvor vi åbnede, har vi løbende fået henvendelser fra hele landet. For os er det et tydeligt billede på, at kommunerne har udfordringer med at tilbyde borgere med en senhjerneskade specialiserede rammer for de berørte borgere og deres familier,” siger hun og uddyber:
”Vi er rigtig glade for, at vi med et godt og kvalificeret tilbud i optimale rammer kan være med til at løse de udfordringer. Og vigtigst af alt medvirke til, at den gruppe af borgere, som hidtil ikke har fået den nødvendige opmærksomhed kan få professionel hjælp til at komme så tæt på levede liv og den hverdag, som de havde, inden de pådrog sig deres skade.”
Fra kørestol til stok
Og den hjælp har personalet på Ringstedhave allerede haft succes med at yde i de indlæggelsesforløb, som kan variere fra fire uger til seks måneder alt efter kompleksiteten af borgerens situation:
”Lige nu har vi vores tiende borger i forløb og har udskrevet et par stykker til videre rehabilitering i egen kommune. Og det er både en faglig og menneskelig tilfredsstillelse for os at opleve borgernes fremskridt. Vi har for eksempel et par middelaldrende mænd, som ankom i deres kørestol og som i dag kan gå rundt på Ringstedhave med en rollator eller stok,” forklarer Christina Kjellerup Nielsen.
”Vi har også udskrevet en ung kvinde, som for første gang i mange måneder nu igen kan være sammen med sin mand og børn,” siger centerchefen, som også oplyser, at stedet lige nu har plads til ti borgere, men har mulighed og planer for at udvide med flere pladser, når behovet viser sig.
”Så hvis der er kommuner, som ikke har mulighed for tilbyde deres borgere, som er ramt med en senhjerneskade, en plads på specialiseret niveau, må de endelig gerne ringe til os,” siger hun.
Ikke kun genoptræning
Centerets indretning giver patienterne mulighed for at træne i alle døgnets timer og i alle centerets faciliteter både indenfor og udenfor. Og Ringstedhave er blandt andet indrettet med tre forskellige træningsrum. Men udover genoptræningen og rehabiliteringen af patienterne vægtes også det sociale liv på centeret og dialogen med de pårørende til patienterne meget højt, fortæller Christina Kjellerup Nielsen:
”For eksempel har vi en gang om måneden et pårørende-arrangement, hvor vores sygeplejersker, ergoterapeuter og audiolopæd gør de pårørende fortrolige med emner som neurorehabilitering, kommunikation, socialt samvær, sorg og krise, kognitive problemer og skjulte handicap ved hjerneskade. Det har været rigtig godt, og det har vi fået stor ros for af familierne,” siger hun og nævner også, at der hver torsdag aften bliver spillet banko for patienterne og deres pårørende.
”Det kan være en sjov og motiverende aktivitet, som både træner det sociale men i særdeleshed også de kognitive områder som hukommelse, opmærksomhed og spændvidde.”
Faktaboks:
Om Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter
Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter åbnede den 3. april 2018 centralt beliggende i Ringsted på Ole Hansens Vej godt placeret i forhold til stationen og midtbyen. Alle borgere har eneværelse med eget bad og toilet. t ophold på Ringstedhave vil typisk variere fra fire uger til seks måneder alt efter kompleksiteten af borgerens situation. Der tilbydes dog også ophold af kortere varighed – et såkaldt ”boost-forløb” – målrettet tidligere og nye brugere, med henblik på at forbedre og genopfriske erhvervede funktioner og/eller at tilegne sig nye.
Ringstedhave vil kunne servicere alle borgere, som har en erhvervet hjerneskade forårsaget af sygdom eller en ulykke. For eksempel apopleksi (hjerneblødning eller blodprop), hjernetumor, infektioner, forgiftninger, iltmangel (for eksempel ved hjertestop) og hovedtraume.
Billeder i høj opløsning kan downloades fra nederst på siden.
Nøgleord
Billeder



Vedhæftede filer
Links
Om Forenede Care
Forenede Care er et 100% danskejet familieselskab, der er specialister indenfor neuro,- social- og ældreområdet. Vi er en del af Forenede Koncernen.
Følg pressemeddelelser fra Forenede Care A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forenede Care A/S
Udbudsproces afgjort: Forenede Care skal drive plejecenteret Bøgeskovhus18.6.2024 08:11:48 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Kommune har besluttet, at det kommunale plejecenter i Viby J. skal drives af Forenede Care – igen.
Hjerneløbet – for alle som er berørt af hjerneskade.30.5.2024 10:24:29 CEST | Pressemeddelelse
Det er tredje år, Hjerneløbet afholdes i Danmark. 6. juni bliver det større end nogensinde.
Fremtidens pleje: Forenede Care og Solrød Kommune bekræfter partnerskab om Plejecenter Christians Have7.11.2023 14:08:00 CET | Pressemeddelelse
I dag blev kontrakten for samarbejdet om Plejecenter Christians Have underskrevet på borgmester Emil Blüchers (LA) kontor på Solrød Rådhus. Det danske omsorgsselskab Forenede Care overtager driften af den private del af plejecenteret i 2024. Smilene var store og der var alkoholfri champagne i glassene, da kontrakten vedrørende Plejecenter Christians Have blev underskrevet. Snakken gik især på forholdene for plejecenterets beboere, kvaliteten af maden samt trivslen for personalet. Der var også enighed om, at den næste generation af ældre stiller nye krav til en værdig pleje. Plejecenter Christians Have er Solrød Kommunes eneste plejecenter og har siden åbningen i 2003 været delt i to. Den ene halvdel driver kommunen selv, og den anden halvdel er drevet i et privat-offentligt samarbejde. Fra 1. februar 2024 overtager Forenede Care den privatdrevne del. Når Forenede Care er kommet ordentlig ind ad døren i løbet af 2024, vil borgmester, Emil Blücher gerne forbi og besøge plejecenteret, for
Forenede Care skal drive plejecenter i Solrød Kommune24.10.2023 15:34:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. februar 2024 overtager det familieejede omsorgsselskab Forenede Care A/S driften af den private del af Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune. Forenede Care har vundet udbuddet om driften af den privatdrevne del af Plejecenteret Christians Have der ligger i Solrød Kommune og er kommunens eneste plejecenter. Den anden del fortsætter kommunen selv med at drive. Det var et enigt byråd, der pegede på Forenede Care. Formanden for Solrød Kommunes social-, ældre- og sundhedsudvalg, Ivar Haugaard-Hansen fortæller om valget af Forenede Care: ”Jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning. Forenede Care er i udbudsperioden kommet med en rigtig god beskrivelse af, hvordan de vil sikre den værdige, professionelle og omsorgsfulde pleje, som beboerne skal have. De har fået den bedste vurdering samlet set både i forhold til kvalitet og pris af de to bud, vi har modtaget. Der har også allerede nu været en rigtig god dialog med Forenede Care, og vi har et rigtig godt indtryk af
Fem år med specialiseret neurobehandlling har gjort en forskel i Østdanmark31.3.2023 07:59:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra seks til 20 døgnpladser: 1. april kan Forenede Care Neuro fejre fem års fødselsdag. Siden start har målsætningen været at gøre en forskel for borgeren med erhvervet hjerneskade og give dem et meningsfuldt liv. To medarbejdere, der har været med fra start, fortæller om rejsen Tilbage i 2018 startede Forenede Care Neuro ud med seks sengepladser til borgere med behov indenfor det specialiserede neuroområde. Det skete på neurocenteret Ringstedhave. Siden da har Forenede Care Neuro været i hastig udvikling og imødekommer nu dagligt et voksende behov fra særligt de sjællandske kommuner, når det kommer til rehabilitering af borgere med hjerneskade. I dag har Forenede Care Neuro hele 20 døgnpladser, fire højt specialiserede botræningspladser til unge, ambulante- og mobile forløb, ligesom centeret også fokuserer på forskning og en kursusafdeling. En af de ildsjæle, der har været med fra start, er servicemedarbejderen John Nielsen. Han kalder sig selv en slags pedel, men i løbet af en dag ha
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum