Røde Kors

Unikt julefællesskab vender tilbage: Her opstår hjerterum mellem værter og gæster, der ikke kender hinanden i forvejen

Del

Julen, og særligt juleaften, er en af de hyggeligste tider på året. Det er dog ikke alle, som forbinder julen med hygge, fællesskab og familietid - måske fordi man sidder ufrivilligt alene eller trænger til nye traditioner. Derfor har Røde Kors og Boblberg igen i år gjort det muligt at bringe mennesker sammen i julen via Julevenner.dk

På Julevenner.dk kan julegæster og juleværter finde hinanden.
På Julevenner.dk kan julegæster og juleværter finde hinanden. Foto: Peter Sørensen/Røde Kors

Julen er lige om hjørnet, og mange er allerede begyndt på forberedelserne og har sociale arrangementer i kalenderen. Men alt for mange danskere sidder desværre ufrivilligt alene i julen, og særligt juleaften kan være svær, hvis man ikke har nogen at dele den med. Julen er for de fleste en højtid forbundet med hjertevarme og fællesskab, men for andre kan julen også være en påmindelse om noget sårbart og kan forstærke følelsen af at stå uden for fællesskabet.

Julevenner blev etableret af Røde Kors i 2012, hvor værter og gæster er blevet matchet telefonisk lige siden. For fem år siden indgik Røde Kors og Boblberg et samarbejde om Julevenner.dk, så man i dag også selv kan stå for at finde dem, man vil holde jul med. På denne måde er Røde Kors og Boblberg sammen om at bringe endnu flere sammen i julen.

Via Julevenner.dk mødes juleværter og julegæster til en hyggelig juleaften. Et socialt og menneskeligt initiativ, der sætter fokus på, at alle skal have nogen at holde jul med, hvis de har lyst. Vores vision er, at ingen skal sidde ufrivilligt alene juleaften.

Bliv julevært og gør en forskel
Har du hjerterum til at invitere en ekstra med til julebordet? Ved at melde sig som julevært åbner man sit hjem for julegæster og udvider fællesskabet for dem, der står udenfor. Der kan være mange gode grunde til at melde sig som julevært. For nogle handler det om at gøre en forskel for mennesker, som ellers ufrivilligt skulle sidde alene, og for andre kan det være et ønske om at møde nye mennesker og udvide sin sociale kreds.

Bliv julegæst og find et hyggeligt sted at holde jul
Har du ønske om at finde et hyggeligt sted at holde jul med nye mennesker? Ved at melde sig som julegæst kan man finde juleværter, som glædeligt inviterer hjem til en hyggelig juleaften. Mange julegæster melder sig alene, fordi de ikke har nogen at holde jul med, hvorimod andre melder sig som julegæst sammen med deres børn eller partner for at prøve en anderledes jul.

Fælles for Julevenner er, at de alle har et ønske om at dele deres juleaften med andre mennesker.

Rekordstor tilslutning
I år oplever Røde Kors og Boblberg rekordstor tilslutning til Julevenner sammenlignet med tidligere år, og mere end 700 personer havde allerede i midten af november tilmeldt sig som enten juleværter eller julegæster.

”Julen kan for mange være en trist påmindelse om, at man er alene og kan forstærke følelsen af ikke at høre til. Julevenner er medmenneskelighed i ren form, fordi gæster og værter rækker ud til hinanden af lyst. Det er enormt givende for begge parter og lige præcis det, julen handler om, nemlig at række ud og byde indenfor i et fællesskab", siger Pernille Skafte, der er leder for fællesskabsindsatserne i Røde Kors, herunder Julevenner. 

Gitte og familien åbnede deres hjem
En af dem, der har haft glæde af Julevenner, er Gitte og hendes familie, som i mange år havde talt om at åbne deres hjem for andre juleaften, hvorfor de meldte sig som juleværter. Familiens ønske gik i opfyldelse, da de kom i kontakt med en enlig mor og hendes barn. Efter et hyggeligt møde, for at se om kemien var der, blev kvinden og hendes barn inviteret til juleaften hos Gitte og familien. Den enlige mor var meget alene, da hun havde mistet alt kontakt til sin familie efter at have fået barn. Hun havde aldrig holdt dansk jul før og ønskede generelt at få nye relationer. Det endte med at blive en uforglemmelig aften for alle parter, og i dag ses familien stadig med kvinden, som jævnligt kommer på besøg. Hun er inviteret til juleaften igen i år, og familien har talt om at invitere flere julegæster med.

OM JULEVENNER

  • Gratis at finde julevenner
  • Tilmelding til Julevenner sker på www.julevenner.dk
  • Opret dig som julevært eller julegæst
  • Et fælles initiativ af Røde Kors og Boblberg
  • Ved tilmelding vælger du, om Røde Kors skal hjælpe med at finde en juleven, eller om du selv vil finde nogen at holde jul med

Kontakter

Røde Kors pressetelefonrodekors.dk/presse

Tlf:3529 9699

Links

Om Røde Kors

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Når lovgivning møder praksis - hvordan flygtninge, frivillige og sagsbehandlere navigerer mellem integration og hjemrejse13.3.2024 06:00:00 CET | Presseinvitation

Røde Kors, DRC Dansk Flygtningehjælp og Københavns Universitet holder den 18. marts konference på Christiansborg. Her præsenterer forskerne den nyeste viden om, hvordan paradigmeskiftet i dansk udlændinge- og integrationspolitik påvirker flygtninge, frivillige og sagsbehandlere. Vi spørger, hvor det stiller flygtninge og integrationen i dag, og hvordan vi styrker deres betingelser i en hverdag, der er mærket af midlertidighed og uvished.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye