Region Midtjylland

Efter stor tilslutning: Region Midtjylland neddrosler vaccinationstilbud

Del

En markant andel af de midtjyske borgere over 65 år er nu vaccineret mod influenza og covid-19. Derfor neddrosler Region Midtjylland nu løbende indsatsen frem mod 15. januar, hvor tilbuddet ophører.

Over 70% af de midtjyske borgere over 65 år har taget imod tilbuddet om gratis vaccination mod influenza og covid-19. Efterspørgslen på vaccination er faldende, og derfor neddrosler Region Midtjylland nu indsatsen. Det betyder færre åbningsdage, kortere åbningstider og samtidig lukker en række regionale vaccinesteder med udgangen af november og december.   

- Vi er utroligt glade for den høje tilslutning til vaccinationsprogrammet. Det viser stor forståelse for vigtigheden af at beskytte sig selv og hinanden mod smitte. Når så mange er vaccineret, er det naturligt, at efterspørgslen daler. Derfor tilpasser vi nu tilbuddet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Det bliver ikke nemmere end nu 

Selvom vaccinationstilbuddet nu bliver neddroslet, vil det stadig være muligt at blive vaccineret frem til 15. januar på regionale vaccinesteder og apoteker. 

Og det bliver ikke nemmere, end det er lige nu, hvor der er god plads på vaccinestederne. Så er man endnu ikke blevet vaccineret, vil det være oplagt at få det gjort, inden vaccinestederne får kortere åbningstider og løbende begynder at lukke.

Vigtig information til forældre

Forældre til børn mellem 2-6 år opfordres til at handle snarest, hvis de ønsker deres barn vaccineret mod influenza. Børn vaccineres med næsespray, og hvis barnet ikke tidligere er vaccineret, anbefales det, at der gives 2 pust med 4 ugers mellemrum for optimal beskyttelse.

For at sikre, at begge doser kan gives inden 15. januar, er den sidste mulighed for at starte vaccinationen 18. december. Da nogle af de regionale vaccinationssteder løbende lukker frem mod 15. januar kan det påvirke muligheden for at få begge doser samme sted.

Man kan se åbningstider på vaccinationscentre samt hvilke apoteker, der tilbyder vaccination, på Danmarkskortet på Region Midtjyllands hjemmeside.

Fakta

Kontakter

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye