Vejdirektoratet

Sallingsundbroen klar til et halvt århundrede til

Del

Mandag markerede Vejdirektoratet, at den store renovering af Sallingsundbroen, som har stået på i fire år, er ovre. Nu skulle broen, som i 1978 blev indviet af H.M. Dronning Margrethe, gerne kunne holde et halvt århundrede til.

Transportminister Thomas Danielsen (midterst) med Skive-borgmester Peder Chr. Kirkegaard (tv.) og Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsen (th.) til dagens fejring på Hotel Pinenhus. Foto: Vejdirektoratet
Transportminister Thomas Danielsen (midterst) med Skive-borgmester Peder Chr. Kirkegaard (tv.) og Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsen (th.) til dagens fejring på Hotel Pinenhus. Foto: Vejdirektoratet

Broen over Salling Sund mellem halvøen Salling og øen Mors på vejen mellem Skive og Nykøbing Mors har fået den helt store make-over. Broen passeres hver dag af 12.000 køretøjer foruden cyklister og fodgængere.

Med hjælp fra entreprenører er der skiftet fugtisolering og belægninger, foretaget betonreparationer og sat nye støjdæmpende fuger, autoværn, rækværk og vindskærm op. Undervejs i processen er kørebanerne gjort bredere og gangsti smallere. Renoveringen beløber sig til 150 millioner kroner og er det største renoveringsprojekt i Vejdirektoratet i et årti.

- Sallingsundbroen er en vigtig færdselsåre over sundet, som dagligt bruges af ca. 12.000 køretøjer. Med renoveringsarbejdet har vi sikret, at det kan de fortsætte med i mindst 50 år mere. Det er Vejdirektoratets største renoveringsprojekt de seneste 10 år, som nu er kommet godt i mål, siger transportminister Thomas Danielsen.

Sallingsundbroen har en længde på 1717 meter, en bredde på 16,7 meter og en gennemsejlingshøjde på 26 meter og har stort set samme design og længde som Vejlefjordbroen, der åbnede to år senere.  Man møder Sallingsundbroen på rute 26, der går fra Aarhus til Hanstholm.

Vejdirektoratets drifts- og teknikdirektør Michael Kirkfeldt deltog også i markeringen af den store renovering på Hotel Pinenhus, som ligger ved det forhenværende færgested Pinen på Sallingsiden.

- Vi er glade for, at det er lykkedes at gennemføre en tiltrængt renovering samtidigt med, at bilisterne har kunnet benytte broen. Det har ikke været uden gener for bilister og entreprenør, men vi har fået det hele til at gå op takket været, at begge parter har udvist forståelse. Både lokalsamfundet og turister kan nu igen have glæde af broen i mange år frem. Vi vil også fortsat passe på broen, men med projekter i mindre målestok, ligesom vi passer på alle vores andre broer, siger Michael Kirkfeldt.

Sallingsundbroen er forsynet med vindskærme af hensyn til trafiksikkerheden, som hindrer udsyn fra bilen, men det er muligt at parkere bilen på P-plads i Legind Bjerge og spadsere ud på broen. Broen har cykel- og gangsti på begge sider.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II indviede Sallingsundbroen tirsdag d. 30. maj 1978 sammen med H.K.H. Prins Henrik. Broen pryder den nuværende 50-kroneseddel, hvis du ikke selv skulle komme på de kanter.

Læs mere om Sallingsundbroen

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye