Vejdirektoratet

Nye cykelstier og fortov skal skabe tryghed i Nexø

Del

Nu kan cyklister og fodgængere trygt bevæge sig ud på Andersen Nexø Vej på Bornholm. Vejdirektoratet har løftet trafiksikkerheden på statsvejen.

Vejdirektoratets entreprenør er færdig med at anlægge cykelstier og et nyt fortov på Andersen Nexø Vej. Foto: Vejdirektoratet
Vejdirektoratets entreprenør er færdig med at anlægge cykelstier og et nyt fortov på Andersen Nexø Vej. Foto: Vejdirektoratet

Det er slut med at cykle på kørebanen eller fortovet på Andersen Nexø Vej mellem Sdr. Landevej og Bødtgersvej i Bornholms Kommune.

I begge sider af vejen er der anlagt nye cykelstier, og i den nordlige side et nyt fortov, som skal skabe mere tryghed og sikkerhed for de fodgængere og cyklister, der færdes i området.

”Arbejdet med at etablere cykelstierne er blevet en smule forsinket, hvilket blandt andet skyldes de store regnmængder, vi har fået i efteråret, og fordi vi ønskede at genere trafikanterne mindst muligt hen over sommeren. Nu står cykelstierne klar, og vi glæder os til, at de bliver taget i brug”, siger projektleder Neal McMullan fra Vejdirektoratet.

Cykelstierne er to meter brede, mens det nye fortov er 1,5 meter bredt. Kørebanen er blevet gjort smallere for at få plads til cykelstierne. Det vil skabe bedre trafiksikkerhed for alle trafikanter.

Der udestår fortsat nogle mindre tilpasninger, før cykelstien er endeligt færdig. De vil blive udført i det nye år, når vejret er bedre.

Der er den lokale entreprenørvirksomhed PLE, som har udført anlægsarbejdet for Vejdirektoratet.

Fakta om cykelstien

Projektet er igangsat med ”Infrastrukturplanen 2035”, hvor der er afsat i alt tre milliarder kroner til den statslige cykelpulje til forbedringer af cykelinfrastrukturen i hele Danmark i perioden 2022 til 2035. 

Læs mere om cykelpuljen i Infrastrukturplan 2035

Følg projektet for den nye cykelsti i Nexø

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye