Alexandra Instituttet

Bæredygtige mål nås med digitalisering og klar strategi

Del

Bæredygtige mål nås med digitalisering og klar strategiBM Silo har skabt systematik omkring deres arbejde med bæredygtighed med digitalisering og en life cycle assesment (LCA) på deres siloer fra råmaterialer til den færdige silo. De går strategisk og digitalt til værks med fokus på forsyningskæden og den fremtidige efterspørgsel.

Siloproducenten i Holstebro og har kun 35 ansatte, men det har ikke forhindret dem i at have tårnhøje ambitioner: Virksomheden arbejder målrettet med både miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. 

Smart teknologi sparer 10 procent i strøm

BM Silo viser, at simple, digitale greb godt kan være overordentligt virkningsfulde: En sensor på den maskine, der stanser huller i stålpladerne, registrerer nu tykkelsen på pladen og maskinen tilpasser trykket.

Ved at tilpasse trykket til pladetykkelsen har BM Silo kunnet sænke strømforbruget med hele 10 procent.

Foregriber den fremtidige efterspørgsel 

Ved at gå datadrevet til værks har virksomheden detaljerede data om udledningerne fra deres produkter, og det honorerer kunderne, fortæller administrerende direktør Lisbeth Barnbæk. 

Særligt med europæiske samarbejdspartnere oplever hun, at det har stor værdi og forhåbentlig giver mere fremtidigt samarbejde. 

Online tool giver glade kunder og mindsker spild 

BM Silo tester netop nu en ny online konfigurator hos deres kunder. Siloerne kan nemlig konfigureres på mange måder, og konfiguratoren hjælper kunderne med at udforme løsningen på en let og overskuelig måde, så den passer til deres specifikke behov.  

Ud over en bedre kundeoplevelse kan konfiguratoren også materialespild. For når bestillingen er korrekt, kan løsningen også produceres korrekt.  

Tool giver indblik i kundeønsker

Online-konfiguratoren gør det let for BM Silo at indsamle data om, hvilke siloer kunderne konfigurerer. Dén viden gør det lettere at udvikle siloer, der i endnu højere grad passer til kundernes ønsker. 

BM Silo er ikke alene om at bruge digitale teknologier til at sætte strøm til den bæredygtige omstilling: De er én blandt ti grønne succeshistorier med små og mellemstore produktionsvirksomheder i e-magasinet Omstillingsanfører, som Alexandra Instituttet og Industriens Fond står bag. Magasinet kan downloades gratis her: https://alexandra.dk/omstilling/

Alexandra Instituttet

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye