By-, Land og Kirkeministeriet

Det begynder lokalt - Ministeren for landdistrikter inviterer til borgermøde på Bornholm

Del

Minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm, vil gerne høre tanker og idéer om fremtidens landdistrikter fra lokalsamfund, når ministeren inviterer til borgermøde i Østerlars

Fotograf: Mads Krabbe
Fotograf: Mads Krabbe

Minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm står i spidsen for et nyt landdistriktsudspil, der har fokus på, at det er attraktivt at leve, bo og arbejde i hele landet.

Derfor rejser ministeren rundt i landdistrikterne for at få gode input og tale med borgere om de problemstillinger, som de oplever. Danmarksturnéen er fordelt over hele landet. På Bornholm inviteres borgere til at deltage den 18. december i Østerlars.

Her vil ministeren præsentere sine tanker om det kommende landdistriktspolitiske udspil, men allervigtigst er det, at de lokale stemmer får mulighed for at komme med indspark til det kommende arbejde med det landdistriktspolitiske udspil.

Møderne er borgernes mulighed for at blive hørt. Her kan der sættes ord på de udfordringer som landdistrikterne står overfor samt dele de mange muligheder og styrker som lokalsamfundene også byder på.

Alle borgermøder foregår fra kl. 19.00-20.00, hvorefter der vil være mulighed for en uformel dialog med ministeren. Der vil være en let forplejning på borgermøderne i form af kaffe, kage og en vand.

Arrangementet er gratis at deltage i, men det kræver tilmelding. Tilmeldingslink til de enkelte møder findes herunder. Alle kan læse mere om det landdistriktspolitiske udspil og borgermøderne her.

27. november 2023:  X-Huset i Vester Hæsinge, Faaborg-Midtfyn Kommune

(Birkevej 15b, 5672 Broby)

Tilmeldingslink: https://forms.office.com/e/NfKRhw01DF

7. december 2023: Viemose Egnshus i Kalvehave, Vordingborg Kommune

(Viemose Gade 7, 4771 Kalvehave)

Tilmeldingslink: https://forms.office.com/e/Pk05wtjQKK

11. december 2023: Rødding Højskole i Rødding, Vejen Kommune

(Flors Allé 1, 6630 Rødding)

Tilmeldingslink: https://forms.office.com/e/YAYbg6HtDK

18. december 2023: Multihuset Østerlars, Bornholms Kommune (Stavsdalvej 30, Østerlars, 3760 Gudhjem)

Tilmeldingslink: https://forms.office.com/e/pb3kpisjPt

Kontakter

Billeder

Fotograf: Mads Krabbe
Fotograf: Mads Krabbe
Download

Om Kirkeministeriet

Kirkeministeriet betjener kirkeministeren og ministeren for landdistrikter. Opgaverne som minister for nordisk samarbejde koordineres af Udenrigsministeriet.

Louise Schack Elholm (V) overtog posten som kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde den 15. december 2022.

Kirkeministeriet består af et departement, der også omfatter Folkekirkens It, og af Plan- og Landdistriktsstyrelsen.

Departementet har hjemsted på Slotsholmen i København. Folkekirkens It har medarbejdere i både København og Aarhus. Plan- og Landdistriktsstyrelsen har adresse på hhv. Kalvebod Brygge i København og i Nykøbing Falster.

Følg pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

Kirkeminister Morten Dahlin markerer besættelsesdagen5.4.2024 14:05:37 CEST | Presseinvitation

På årsdagen for besættelsen den 9. april 1940 markerer kirkeminister Morten Dahlin dagen i Mindelunden. Her vil kirkeministeren kl.09.00 lægge en krans ved monumentet til minde om de faldne modstandsfolk. Derefter vil ministeren overvære, at Karl Edvard Nielsens gravsten fjernes fra Det Store Gravfelt, efter Nationalmuseet har slået fast, at Karl Edvard Nielsen var sabotagevagt for tyskerne under besættelsen og ikke modstandsmand, som hidtil antaget. Gravstedet tilplantes i stedet med lyng. Kirkeminister Morten Dahlin udtaler om markeringen af besættelsesdagen: ”I Mindelunden hylder vi de helte, der gav deres liv i kampen mod den nazistiske besættelsesmagt. Men der ligger også en anden mand begravet, nemlig Karl Edvard Nielsen. Vi ved nu, at han ikke var modstandsmand - faktisk tværtimod. Han arbejdede for tyskerne. Derfor har jeg besluttet, at vi den 9. april fjerner hans gravsten.” Adgang for journalister kan ske fra klokken 08.45 ved Mindelundens indgang fra Major Anders Lassens Vej

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye