BeGreen ApS

Solenergiudvikler BeGreen går ind på det tyske marked

Del

Solenergiudvikler BeGreen, et datterselskab af den norske energikoncern, Equinor, går ind på det tyske marked for vedvarende energi. Lars Josten, tidligere administrerende direktør for den tyske solenergiudvikler Pfalzsolar GmbH, tiltræder som direktør for BeGreen i Tyskland.

Med afsæt i århundreders erfaring fra dansk landbrug samt en bekræftet projektpipeline på mere end 6 GW under udvikling, går den danske solcelleudvikler BeGreen nu ind på det tyske energimarked.

Brancheleder og tidligere CEO for tyske Pfalzsolar GmbH, Lars Josten, er tiltrådt hos BeGreen for at lede virksomhedens tyske forretning.

- "BeGreen er en unik virksomhed i vores branche, og det er afgørende for mig. Den imponerende historie, kultur, pragmatisme, dybe markedskendskab og beslutsomhed har virkelig imponeret mig. Integriteten og det langsigtede fokus i alle dele af virksomheden gjorde det til en enestående mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til. Jeg er meget begejstret og stolt over at være med til at opbygge og udvikle den tyske del af BeGreen og fortsætte den holistiske og målrettede tilgang, som allerede adskiller BeGreen fra konkurrenterne i branchen," siger Lars Josten.

- "Min kærlighed til solenergi og muligheden for at få en større indflydelse på energiomstillingen til en vedvarende energiforsyning er helt i tråd med BeGreens indsats for at beskytte miljøet. Min stilling hos BeGreen giver mig mulighed for at forfølge disse passioner i samarbejde med dedikerede og talentfulde mennesker, der alle arbejder mod et fælles mål. Kombineret med den rolige, erfarne, dedikerede og beslutsomme ledelse gjorde alle disse faktorer beslutningen om at blive en del af BeGreen til en let beslutning. Jeg var bare nødt til at følge mine døtres råd og blive en del af en virksomhed, hvor folk har den samme indstilling og tankegang som mig," siger han.

Lars Josten har arbejdet i forskellige stillinger i solenergibranchen i Tyskland i de sidste 15 år og bringer omfattende og værdifuld ekspertise til BeGreen. Han er blandt andet blevet hædret som en af Energy Box' CEO's of the Year 2023.

Ny direktør er et stærkt kort for BeGreen

BeGreens administrerende direktør, Anders Dolmer, er glad for at kunne byde en så kvalificeret kapacitet som Lars Josten velkommen til BeGreen-teamet og integrere BeGreens DNA i den tyske virksomhed lige fra starten:

- "At få Lars ind i vores virksomhed er en sand gave. Han har uovertrufne kvalifikationer inden for solenergiindustrien, og det er et privilegium for os at kunne trække på hans omfattende erfaring og viden. Vi bestræber os altid på at ansætte folk, der er de bedste og klogeste inden for deres felt, som deler BeGreen-ånden, og som passer ind i vores virksomheds DNA. Jeg er glad for at kunne sige, at vi fortsætter denne strategi i Tyskland. Lars passer perfekt til vores virksomhed og er et uvurderligt aktiv for os i dette nye kapitel af vores rejse," siger Anders Dolmer.

Etableringen af en stærk tilstedeværelse på det tyske marked er et vigtigt skridt for den videre udvikling af BeGreen. Lars Josten vil etablere den nye afdeling i Tyskland og vil starte med at oprette et kontor i Berlin. BeGreen håber at kunne åbne dørene til det nye kontor i løbet af de kommende måneder.

BeGreen - en vigtig byggesten for Equinors position inden for vedvarende energi i Nordeuropa

Equinor overtog ejerskabet af BeGreen i januar 2023. På opkøbstidspunktet havde BeGreen en projektpipeline i Danmark, Sverige og Polen.

"Vi glæder os over BeGreens planer om at udvide til Tyskland for yderligere at styrke deres pipeline af store solprojekter. Det er i tråd med Equinors position som en betroet og pålidelig energi- og dekarboniseringspartner for Tyskland," siger Nina Scholz, Country Manager Germany hos Equinor.


Fakta om Lars Josten:

- Lars Josten kommer fra en stilling som CEO for Pfalzsolar GmbH, som han har haft siden 2018.

- Han har en M.A. i kommunikation og mediestudier fra Ruhr University Bochum.

- Lars Josten var sidste år bestyrelsesformand for Palatia Solar SPA og Sunfield SPA og præsident for det amerikanske udviklingsselskab.


Fakta om BeGreen:

- BeGreen blev grundlagt i Danmark i 2017 af Bregentved Gruppen med det formål at etablere den første ustøttede storskala solcellepark i Danmark. Dette mål blev nået for første gang i 2019.

- BeGreen blev opkøbt af den norske energikoncern Equinor i januar 2023 og er nu et helejet datterselskab af Equinor.

- BeGreen har nu udviklet og bygget ni store solcelleparker i Danmark.

- Mange flere er planlagt i Danmark såvel som i Sverige og Polen.

 - BeGreen har kontorer i Haslev og København, Danmark, og i Gøteborg, Sverige samt i Warszawa, Polen. Åbningen af kontoret i Berlin er planlagt til begyndelsen af 2024.


Fakta om Equinor i Tyskland:

- Equinor har leveret naturgas til Tyskland i mere end 40 år og har kontorer i Etzel, Berlin og Hamborg.

- Equinor er Tysklands største naturgasleverandør med et af de laveste drivhusgasfodaftryk i verden og ejer naturgaslageret i Etzel.

- Ud over sin andel på 25 % i havvindmølleparken Arkona i Østersøen har Equinor en voksende portefølje af brint- og CO2-håndteringsprojekter i Tyskland.

Kontakter

Billeder

Lars Josten
Lars Josten
Download
Lars Josten
Lars Josten
Download
Lars Josten
Lars Josten
Download
Lars Josten og Anders Dolmer
Lars Josten og Anders Dolmer
Download
Download
Download
Download

Følg pressemeddelelser fra BeGreen ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BeGreen ApS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye