TV 2 Danmark

TV 2 må gerne vise skjulte optagelser fra dressurcenter

Del

Ifølge både by- og landsretten er der ikke grundlag for at nedlægge et forbud mod TV 2s skjulte optagelser fra Helgstrand Dressage, og derfor vises ’Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheder’ 22. november som planlagt.

Morten Spiegelhauer og 'Operation X' undersøger, om der foregår dyremishandling på verdens førende træningscenter for dressurheste. (Foto: TV 2)
Morten Spiegelhauer og 'Operation X' undersøger, om der foregår dyremishandling på verdens førende træningscenter for dressurheste. (Foto: TV 2)

Foregår der dyremishandling på verdens førende træningscenter for dressurheste? Det undersøger TV 2s ’Operation X’ ved at sende en journalist undercover som hestepasser med skjult kamera hos Helgstrand Dressage. En række eksperter har set de skjulte optagelser og vurderer, at de viser systematisk mishandling af hestene i strid med Dansk Rideforbunds etiske retningslinjer.

Direktør og medejer af Helgstrand Dressage er dressurstjernen og OL-medaljevinderen Andreas Helgstrand. Han har ikke ønsket at stille op til interview og forholde sig til kritikken. I stedet anlagde han en retssag mod TV 2, hvor han ønskede et forbud mod, at TV 2 kunne offentliggøre de skjulte optagelser. Både by- og landsret har nu behandlet spørgsmålet, og begge instanser er nået frem til samme resultat; at der ikke er grundlag for at nedlægge forbud.

- Vi er tilfredse med, at landsretten nåede frem til samme resultat som byretten. To retsinstanser har nu – ligesom os - vurderet, at der ikke skal være forbud mod publicering af de skjulte optagelser, og retten har i den forbindelse lagt vægt på, at dyreetik og dyrevelfærd er spørgsmål af væsentlig samfundsmæssig interesse, siger Michael Nørgaard, redaktionschef på TV 2, og fortsætter:

- Som journalister står vi en gang imellem i den situation, at vi ikke kan dokumentere kildernes påstande på traditionel vis. I de helt særlige tilfælde kan vi anvende skjult kamera, hvis det, vi ønsker at dokumentere, samtidig er af væsentlig samfundsmæssig interesse.

Tidligere ansatte bekræfter problematisk kultur
I programmet medvirker flere tidligere ansatte, som bekræfter den kultur, som TV 2s muldvarp dokumenterer under sin ansættelse. De tidligere ansatte bekræfter, at det var kutyme at bruge skosværte for at dække sporesår, og at piskemærker også blev skjult for udefrakommende. 

’Operation X’ har vist de skjulte optagelser fra ridehallen hos Helgstrand Dressage til en række danske og udenlandske eksperter. Det er eksperternes vurdering, at træningen er i strid med Dansk Rideforbunds etiske retningslinjer, og det bekræfter Dansk Rideforbund også selv i programmerne. Eksperterne betegner træningen som mishandling, tvang og vold mod hestene, og de vurderer, at optagelserne viser, at der er tale om en kultur i virksomheden.

Programmet ’Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheder’, der vises i to afsnit, kan streames på TV 2 Play fra onsdag 22. november. Første afsnit sendes på TV 2 onsdag 22. november kl. 20.00.

Nøgleord

Kontakter

TV 2 Danmark er en medievirksomhed med store digitale ambitioner og en mangeårig stærk position på det danske tv-marked. Vi arbejder hver dag for, at alle danskere via TV 2 Play, tv2.dk og alle vores kanaler kan holde sig opdateret og underholdt eller tage del i den offentlige debat. TV 2 Danmark er ejet af den danske stat, og vi driver public servicevirksomhed på kommercielle vilkår. På tværs af alle vores platforme er vi i kontakt med over 80 procent af danskerne i løbet af en uge. Vi bor på Kvægtorvet i Odense og på Teglholmen i København.

Følg pressemeddelelser fra TV 2 Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TV 2 Danmark

Danmark sender Herrelandsholdet til EM - liveshow på TV 2 fra Tivoli27.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Tusindvis af rød-hvide fodboldfans, EM-sang og præsentation af Herrelandsholdet på Plænen i Tivoli. Det er indholdet i et liveshow med titlen 'Danmark sender Herrelandsholdet til EM', hvor DBU, TV 2 og Tivoli sammen med de danske fans sender trænere og spillere fra Herrelandsholdet godt afsted til EM-slutrunden i Tyskland. Musikken leveres af Pil, og Malte Ebert optræder med sin nye EM-sang. Det finder sted 10. juni med optakt på TV 2 fra klokken 17 og liveshow fra Tivoli fra klokken 20, hvor værterne Camilla Martin og Melvin Kakooza interviewer landsholdsspillere og styrer showet, der også byder på overraskelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye