Blå Kors Danmark

Vinterherberg for hjemløse i København er åbnet

Del

Grace, der er Blå Kors Danmarks værested i København, har netop åbnet dørene til deres vinterherberg. Her kan hjemløse få en seng at sove i, et varmt måltid mad og trygge rammer i løbet af årets koldeste måneder.

Gadens folk reder seng og gør sig klar til en tryg nat på Graces vinterherberg i København. Foto: Grace København
Gadens folk reder seng og gør sig klar til en tryg nat på Graces vinterherberg i København. Foto: Grace København

Der bliver igen i år en varm seng i vinterkulden til nogle af de mest udsatte borgere i København. Grace, der er Blå Kors Danmarks værested i København, åbnede den 16. november for årets vinterherberg.

”Mennesker, der lever på gaden, er virkelig en udsat gruppe, og vi er glade for at kunne give dem et trygt og varmt sted. Det kan være livsfarligt at sove på gaden i vintermånederne, når man er kold og våd og måske også fuld. Her kan de få en pause fra den kolde gade,” lyder det fra Sofie Weinreich Engell, der er leder i Grace.

På Graces vinterherberg, som ligger på Åboulevard 50 i København N, er der plads til 16 overnattende, og man får tildelt en seng for en uge.

”Det giver stabilitet, at man ved, man har en seng at sove i hele ugen. De får deres egen dyne og hovedpude, og det er så fint at se, når gutterne reder deres egen seng og finder sig tilpas. De værdsætter det virkelig,” siger Sofie Weinreich Engell og tilføjer, at de åbner dørene hver mandag kl. 21.30, hvor man skriver sig op til en plads. Er der flere, end der er plads til, trækker de lod.

Sidste år oplevede vinterherberget stor efterspørgsel på sengepladserne, og Sofie Weinreich Engell forventer, at det bliver det samme i år.

”Det betyder meget, at de kan sove trygt og slappe af i stedet for at være på vagt og frygte, at de får stjålet deres ting, selv når de sover. Her er trygt og roligt, og vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dem med det, de har brug,” siger Sofie Weinreich Engell.

Vinterherberget har to medarbejdere på vagt hver nat, som sørger for at lukke de hjemløse, som har sengeplads, ind hver aften og sikre en god og tryg nat.

Kontakter

Sofie W. Engell, leder af Grace Kbh, tlf. 28 47 05 30
Thomas Røddik, kommunikationschef i Blå Kors Danmark, tlf. 26 20 20 46

Billeder

Om Blå Kors Danmark

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Nyt samarbejde: Gratis sundhedstjek og briller til udsatte danskere13.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Socialt udsatte mennesker har et langt dårligere helbred end resten af befolkningen, viser forskning. De springer lægebesøget over, og sundhedstjek af øjne er nedprioriteret. Det vil den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark gøre op med i et nyt samarbejde med optikerkæden Louis Nielsen, som skal hjælpe udsatte til bedre syn og øjensundhed med gratis sundhedstjek og briller.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye