Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om kaskoforsikringen dækker, hvis man ikke har skiftet til vinterdæk og kører galt, fordi det er glat? Hvordan man bedst forebygger risikoen for skorstensbrand? Og om der gælder en særlig tidsfrist i forhold til anmeldelse af stormflodsskader?

Colourbox - by Michael Knudsen
Colourbox - by Michael Knudsen

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen et hav af danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. I er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

 

Brevkasse for november:

Spørgsmål - Dækker forsikringen, hvis jeg kører galt, fordi det er glat, og jeg ikke har fået skiftet til vinterdæk?

Hej Brevkasse

Hvordan dækker forsikringen egentlig, hvis jeg kører galt, fordi det er glat, og jeg ikke har fået skiftet til vinterdæk?

Vejret er jo fint endnu, men lige pludselig kan det jo blive koldt, især om morgenen, når man kører til arbejde.

Hilsen

Den undrende

Svar:

Hej Undrende

Som udgangspunkt dækker både ansvars- og kaskoforsikringen, hvis du kører galt, fordi det er glat – også selvom du stadig har sommerdæk på bilen.

Der kan være tilfælde, hvor dine sommerdæk er så nedslidte, at forsikringsselskabet vil vurdere, at du har handlet groft uagtsomt, men det vil være en konkret vurdering i den enkelte sag.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Dækker husforsikringen skorstensbrand?

Kære Forsikringsoplysningen

Vi bruger vores brændeovn mere og mere og er meget opmærksomme på, at vi tænder op på den rigtige måde og sørger for, at skorstenen bliver efterset og renset jævnligt.

Alligevel er vi kommet til at tale om risikoen for skorstensbrand, og om forsikringen dækker, hvis det sker?

Hilsen

De bekymrede

Svar:

Kære Bekymrede

Både hus- og indboforsikringen dækker brand, medmindre der er tale om grov uagtsomhed. Den vil derfor også som udgangspunkt dække skader efter en skorstensbrand.

Det er dog altid en god idé at være opmærksom på, hvordan man tænder op og i øvrigt sørge for regelmæssig rensning af skorstenen. Præcis som I allerede gør.

Gode råd til korrekt optænding:

  • Brug kun den brændselstype, der er beregnet til dit fyringsanlæg
  • Tænd op i toppen af brændet
  • Brug kun rent og tørt træ
  • Sørg for rigelig luft til ilden

I kan læse mere på  fyrfornuftigt.dk

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Hvor lang tid har man til at anmelde en skade til Naturskaderådet efter stormfloden i oktober?

Hej

I forbindelse med stormfloden i oktober var vi så uheldige, at vores hus blev oversvømmet.

Alt er anmeldt, og sagen er sat i gang hos forsikringsselskabet og Naturskaderådet, men vi har alligevel talt om, om man også har 3 år til at anmelde skaden til Naturskaderådet, ligesom det er tilfældet ved en skade, man anmelder til forsikringsselskabet?

Hilsen

De Nysgerrige

Svar:

Hej Nysgerrige

Det er korrekt, at de almindelige forældelsesregler på 3 år fra skadedato gælder, når man anmelder en skade til et forsikringsselskab. Det er nærmere beskrevet i Forældelsesloven § 3.

Men ved skader efter stormfloden i oktober og anmeldelse til Naturskaderådet, gælder andre regler. Skaderne skal nemlig anmeldes senest 2 måneder, efter stormfloden er erklæret af Naturskaderådet. Det betyder, at skader efter stormfloden i oktober, skal være anmeldt til Naturskaderådet senest 21. december 2023.

I kan læse mere her

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Colourbox - by sommer
Colourbox - by sommer
Download
Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Download

Links

Fakta om Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i 90 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 tirsdag – torsdag 9.00-11.30 og 12.30-15.00,  eller via på vores hjemmeside https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

F&P: Giv skattefradrag for klimasikring af private boliger18.4.2024 07:02:42 CEST | Pressemeddelelse

Klimaforandringernes voldsomme vejr har kostet danske boligejere oversvømmede boliger for milliarder. Nu foreslår F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – at udvide bolig-job-ordningen til at gælde for forebyggende klimaforbedringer af private hjem. Forslaget er blot ét af mange i branchens netop offentliggjorte bud på en samlet plan for klimasikring på nationalt, kommunalt og privat niveau.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye