Fonden for Entreprenørskab

Ny app skal hjælpe unge ud af ensomhed

Del

Med idéen om en app til unge på 13–17 år, der føler sig ensomme, vandt tre dygtige efterskoleelever fra New Nordic Youth nær Hundested idékonkurrencen for grundskoler ved Danish Entrepreneurship Festival. 

Fra venstre: Dicte Jost Buch, Olivia Hoxfeldt Andersen, Kajsa Kokholm Eriksen
Fra venstre: Dicte Jost Buch, Olivia Hoxfeldt Andersen, Kajsa Kokholm Eriksen

Hundredvis af fremtidens potentielle iværksættere og innovative medarbejdere stillede torsdag op til Danmarks største entreprenørskabsfestival, Danish Entrepreneurship Festival i Øksnehallen i København. Her pitchede folkeskoleelever, elever fra ungdomsuddannelser og studerende fra videregående uddannelser deres idéer til, hvordan vi løser fremtidens udfordringer i Danmark. 

En af konkurrencerne var Idékonkurrencen for grundskoler. Her løb holdet Connect4u fra New Nordic Youth nær Hundested med sejren og 10.000 kroner. Bag Connect4u står eleverne Dicte Jost Buch, Olivia Hoxfeldt Andersen og Kajsa Kokholm Eriksen. 

Connect4u er en app, der gør det muligt for ensomme unge at ringe eller chatte med andre ensomme unge. Det skal skabe relationer og livslange venskaber. Man bliver matchet med nogen med de samme interesser, og ens alder skal verificeres, så man kan undgå for store aldersforskelle. De tre elever var glade for prisen og meget overraskede. 

“Vi er meget overraskede, og jeg kan næsten ikke trække vejret”, siger Dicte Jost Buch, efter hun er trådt ned ad hovedscenen i Øksnehallen til Fonden for Entreprenørskabs Danish Entrepreneurship Festival. 

Formålet med festivalen er at give alle unge i Danmark mulighed for at teste og afprøve deres idéer uden for uddannelsesrammen og foran erhvervsfolk og iværksættere fra hele landet. Dagen i Øksnehallen var kulminationen på lang tids hårdt arbejde, hvor eleverne fik mulighed for at pitche deres idéer foran grupper af dommere, som så voterede om den endelige vinder. 

Kontakter

Connect4u: Dicte Jost Buch, 31410795

Baggrund om Idékonkurrencen for grundskolen: Kontatkt programleder Henrik Thøgersen Thise, henrik@ffefonden.dk, 31230996.

Danish Entrepreneurship Festival

Danish Entrepreneurship Festival er Danmarks største event for innovation og entreprenørskab og årets hyldest til undervisning, der fremmer innovative tankegange og iværksætteri hos børn og unge.

Formålet er at skabe et rum og en kontakt mellem erhvervslivet og uddannelsessystemet, der giver elever og studerende mulighed for at modtage kvalificeret sparring og rådgivning på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces. På festivalen vil de unge deltagere præsentere deres idéer for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk, som står klar til at give feedback.

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye