Dansk Fjernvarme

Digitaliseringsudspil har rigtigt fokus på digitalisering i forsyningssektoren

Del

Dansk Fjernvarme roser regeringens digitaliseringsstrategi, som blandt andet fokuserer på el- og fjernvarmeselskaberne ved at afsætte 59 mio. kroner til et forsyningsdigitaliseringsprogram, som skal øge dataindsamling og digitalisering for en effektiv og sammenhængende grøn omstilling. Dansk Fjernvarme ser frem til samarbejdet.

Nikolai Kipp, afdelingschef i Dansk Fjernvarme
Nikolai Kipp, afdelingschef i Dansk Fjernvarme Jesper Voldgaard

Regeringen melder deres digitaliseringsstrategi på banen, hvor der blandet andet er fokus på energieffektivisering i el- og forsyningssektoren gennem øget digitalisering og videndeling. Dansk Fjernvarme roser fokus og ser frem til samarbejdet om at øge den grønne omstilling i forsyningssektoren gennem digitalisering.

Regeringen vil ifølge deres digitaliseringsstrategi afsætte 800 mio. kroner over de næste fire år, hvor 59 mio. kroner er øremærket til at forbedre udnyttelsen af data i forsyningssektoren.

- Det er et positivt fokus, som regeringen lægger frem i deres digitaliseringsstrategi. Vejen til en effektiv grøn omstilling er bl.a. at udnytte potentialerne i en øget digitalisering, og det godt at se, at el- og fjernvarmesektoren prioriteres i strategien. Fjernvarmesektoren er allerede godt på vej mod at udnytte digitale værktøjer til at sikre øget energieffektivitet og nye teknologier i forbindelse med den grønne omstilling. Vi ser frem til samarbejdet på tværs af sektoren samt med regeringen og myndigheder om et endnu mere øget fokus, siger Nicolai Kipp, afdelingschef i Dansk Fjernvarme.

Mere end 2/3 af Dansk Fjernvarmes medlemmer er allerede i gang med at digitalisere, og derfor udarbejdede Dansk Fjernvarme i 2022 et inspirationskatalog, som skal fremme digitalisering og datadreven drift i den dansk fjernvarmesektor.

Regeringen foreslår indsatsen "Etablering og drift af et Forsyningsdigitaliseringsprogram", hvor der skal skabes rammer og regulering for, hvordan data i el- og fjernvarmeselskaber og på tværs af forsyningssektoren indsamles, struktureres og gøres tilgængelige. Regeringen vil etablere et offentligt-privat partnerskab med forsyningssektoren og anvendere af data.

Kontakter

Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 76 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye