Green Power Denmark

Digitalisering skal sætte fart på grøn omstilling

Del

Green Power Denmark roser regeringen for at gøre grøn omstilling til et omdrejningspunkt i sin digitaliseringsstrategi og involvere energibranchen i udviklingen af fremtidens grønne, digitale løsninger. 

Danmark er et af Europas mest digitaliserede lande, og nu vil regeringen med en ny strategi løfte digitaliseringen til næste niveau. Green Power Denmark glæder sig over, at grøn omstilling er et omdrejningspunkt i strategien.

- Regeringen skal have ros for at ville forene to danske styrkepositioner: digitalisering og grøn omstilling. Det er et power couple, og formår vi at koble de to styrkepositioner, så kan vi sætte yderligere fart på klimakampen og skabe de nye grønne løsninger, som hele verden efterspørger, siger Jørgen Christensen, teknologidirektør i Green Power Denmark.

Regeringen vil iværksætte et program for digitalisering af forsyningssektoren, hvor man vil involvere branchen. Netop det har Green Power Denmark efterspurgt, så man for eksempel kan få udviklet et sæt fælles digitale spilleregler for energi- og forsyningssektoren, som sikrer, at alle energileverandører og -forbrugere kan dele data.

- Det er et rigtig godt initiativ, som branchen ser frem til bidrage til. Digitalisering fylder allerede rigtig meget i den grønne sektor, men det bliver endnu mere i fremtiden. Data og digitalisering er afgørende for, at den grønne omstilling sker på den mest effektive måde, så vi blandt andet bliver bedre til at få forbruget til at svinge i takt med produktionen af grøn strøm. Alt sammen til gavn for forbrugere, producenter og samfundet som hele, siger Jørgen Christensen og fortsætter:

- Bedre adgang til data og viden på tværs af forsyningssektoren er alfa og omega. Det her program kan drive udviklingen mod en sammenhængende, grøn forsyningssektor, der udnytter ressourcer og infrastruktur bedre på tværs af værdikæder og forsyningsarter.

Kontakter

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye