Blå Kors Danmark

Håndsrækning til udsatte borgere i Aarhus

Del

I en tid med høje priser på blandt andet dagligvarer har hjælpeorganisationen Blå Kors Danmark fået mulighed for at gøre en ekstra indsats for gæster på væresteder og varmestuer. På værestedet Det Blå Sted i Aarhus giver hjælpen gratis måltider og cyklende maduddeling.

Værestedet Det Blå Sted cykler ud med tilberedt mad til de mest udsatte aarhusianere. Foto: Jens Peter Engedal.
Værestedet Det Blå Sted cykler ud med tilberedt mad til de mest udsatte aarhusianere. Foto: Jens Peter Engedal.

Selvom inflationen er aftagende, er den stadig på et højt niveau, og det kan særligt mærkes hos danskere i udsatte livssituationer.

Regeringen og en række partier i Folketinget har bevilliget inflationshjælp til civilsamfundsorganisationer med det formål at hjælpe børn i udsatte familier og andre borgere i udsatte positioner.

En af organisationerne er Blå Kors Danmark, som blandt andet har fokus på at hjælpe udsatte og ensomme voksne på organisationens 12 væresteder rundt om i landet. Et af værestederne er Det Blå Sted i Aarhus. 

”Det er ret fantastisk og meget kærkommen med den her håndsrækning. Inflationen rammer dem på bunden hårdest, og vi oplever, at dem, der kommer hos os, ikke har råd til det helt basale,” lyder det fra Poul Jensen, der er leder af værestedet Det Blå Sted.

”Inflationshjælpen gør en stor forskel for vores gæster. Mange af dem har ikke råd til mad, og derfor har vi valgt at bruge midlerne på at give dem gratis måltider hos os. Nøden er så stor, at vi ikke kan tillade os at lade være,” fortsætter han.

Værestedet åbner om morgenen og har åbent indtil kl. 13 alle hverdage undtagen torsdag, hvor de har åbent helt til kl. 18.

Cykler ud med overskudsmad
Det Blå Sted får besøg af op mod 60 mennesker i løbet af en almindelig dag, og ifølge Poul Jensen er det i høj grad hjemløse.

”Folk er presset, og der kommer flere og flere hos os. De kommer, når de er sulten. Men det er ikke alle, der kan det, og så kommer vi til dem,” siger værestedslederen.

I Aarhus holder mange udsatte borgere til på blandt andet Klostertorv og Godsbanen, og Det Blå Sted har et godt kendskab til mange af dem.

”Det er aldrig helt til at vide, hvor mange der kommer og spiser, så når vi har mad i overskud, cykler vi ud på vores to Christiania-cykler og møder dem, hvor de er. Maden skal jo ikke gå til spilde. Den skal ud til dem, der har behov,” lyder det fra Poul Jensen, som skønner, at de for det meste deler mad ud til 80-100 personer pr. dag.

”Det er en hjælp for mange af dem, at maden allerede er tilberedt. De skal blot spise den færdiglavede mad, og det er vigtigt,” slutter Poul Jensen.

Blå Kors Danmark har samlet set modtaget 30,9 mio. kroner i inflationshjælp, hvoraf knap 25 mio. kroner går til børn i udsatte familier, som bl.a. får mad gennem Blå Kors’ familienetværk. Resten af pengene går til udsatte voksne, som får hjælp via væresteder.

Kontakter

Poul Jensen, leder af Det Blå Sted, tlf. 23 33 34 46
Thomas Røddik, kommunikationschef Blå Kors Danmark, tlf. 26 20 20 46

Om Blå Kors Danmark

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye