Spinout fra Aarhus Universitet modtager 559 mio. kr. til ny behandling mod neuromuskulære sygdomme

Del

Med stor investering kan NMD Pharma, der er stiftet af forskere fra Aarhus Universitet, begynde kliniske forsøg af virksomhedens nye medicin til patienter med tre typer neuromuskulære sygdomme.

Lektor på Institut for Biomedicin Thomas Holm Pedersen står i spidsen for biotek-selskabet NMD Pharma, der onsdag kan fejre stor milepæl i form af massiv kapitalindsprøjtning.
Lektor på Institut for Biomedicin Thomas Holm Pedersen står i spidsen for biotek-selskabet NMD Pharma, der onsdag kan fejre stor milepæl i form af massiv kapitalindsprøjtning.

Der er god grund til at løfte armene i jubel hos det aarhusianske biotek-selskab NMD Pharma, for virksomheden har netop modtaget en investering på 75 millioner euro – omtrent 559 millioner kroner – fra en række kapitalfonde.

NMD Pharma er en spinout fra Aarhus Universitet og er stiftet af forskere fra Institut for Biomedicin. Virksomheden specialiserer sig i at udvikle lægemidler til behandling af neuromuskulære sygdomme.

Ifølge lektor ved Institut for Biomedicin Thomas Holm Pedersen, der også er administrerende direktør i NMD Pharma, er kapitalindsprøjtningen et stort skridt på vejen mod en banebrydende behandling til patienterne.

”Denne finansiering vil hjælpe NMD Pharma med at udvikle sig betydeligt og gøre det muligt for os at indlede den sene kliniske fase med nye lægemidler, der forhåbentlig kan komme patienterne til gode,” siger han.

Kan genoprette muskelstyrke og mobilitet

Det er blandt andre patienter med myasthenia gravis, spinal muskelatrofi og Charcot-Marie-Tooth-sygdom, som virksomheden udvikler lægemidler til.

Disse sygdomme kan føre til muskelsvaghed og nedsat mobilitet. NMD Pharmas nye lægemiddel virker ved at blokere en specifik kloridkanal i muskelcellerne, og denne blokade kan dermed forbedre kommunikationen mellem nerver og muskler, hvilket kan føre til forbedret muskelstyrke og mobilitet.

Investeringen vil blive brugt til at gennemføre kliniske forsøg med det nye præparat mod alle tre sygdomme. Virksomheden håber, at disse forsøg vil føre til, at medicinen kan godkendes til brug hos patienterne.

Forskning til gavn for patienter verden over

Også på Aarhus Universitet giver den store investering grund til glæde hos Thomas G. Jensen, leder af Institut for Biomedicin.

”Vi kan godt tillade os at være utroligt stolte og glade over den store investering i NMD Pharma. Det er ikke kun en milepæl for firmaet, men endnu et bevis på, at god grundforskning danner grobund for virksomheder og udvikling af produkter, der gør en konkret forskel for samfundet og patienter verden over,” siger han.

Om NMD Pharma

NMD Pharma blev grundlagt i 2015 og har hovedsæde i Aarhus. Virksomheden udvikler nye behandlinger til neuromuskulære sygdomme.

Stiftet af:

Investorer:

  • Novo Holdings – privat kapitalfond, der er ejet af Novo Nordisk Fonden
  • Lundbeckfonden BioCapital – kapitalfond ejet af Lundbeckfonden. Investerer i life science-virksomheder med fokus på neurovidenskab.
  • INKEF Capital – kapitalfond, der investerer i life science-virksomheder i USA og Europa.
  • The Roche Venture Fund – kapitalfond ejet af Roche. Investerer i life science-virksomheder med fokus på nye teknologier.
  • Jeito Capital – kapitalfond, der investerer i life science-virksomheder i Europa.
  • CAPNOVA – kapitalfond, der investerer i life science-virksomheder i Danmark.

NMD Pharma er stiftet af forskere fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, hvor de har arbejdet med udvikling af nye behandlinger mod neuromuskulære sygdomme.

NMD Pharma har en samarbejdsaftale med universitetet, der blandt andet giver NMD Pharma adgang til universitetets laboratorie-faciliteter.

NMD Pharma har også et antal ansatte, der er tilknyttet Aarhus Universitet. Disse ansatte arbejder både med forskning og udviklingsprojekter.

Kontakt: 

Professor Thomas G. Jensen
Leder af Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet
Mail: thomas@biomed.au.dk
Telefon: 27782805

Lektor og administrerende direktør Thomas Holm Pedersen
Institut for Biomedicin og NMD Pharma
Mail: thp@biomed.au.dk
Telefon: 87167702

Health er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse. Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab. Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum