Næstved Bibliotek og Borgerservice

Poesi og diaspora

Del

Næstved Bibliotek og Rønnebæksholm inviterer til en samtale om poesi og diaspora tirsdag den 5. december kl. 19.00-21.00. Det foregår i Rønnebæksholms aktuelle udstilling Diasporic Frequencies: Sacred Ecopoetics.

Billede af to kvinder, der læser og lytter
Poesi og kunst går hånd i hånd, når Næstved Bibliotek og Rønnebæksholm inviterer indenfor Foto: Lea Anna Petersen

Denne tirsdag skal vi beskæftige os med begrebet diaspora gennem poesien, mens vi sidder i udstillingen på Rønnebæksholm. Udstillingen er skabt af Jeanette Ehlers med Lydia Östberg Diakité og patricia kaersenhout.

En diaspora forstås her som en gruppe mennesker, der ser deres oprindelse som en del af deres identitet, men som nu bor et andet sted. Udstillingen tager afsæt i co-kurator Awa Konatés residency-ophold og forskning i dannelse, kolonihistorie og den afrikanske diaspora på Rønnebæksholm i 2022. Tanken er, at kunst kan være med til at ændre, hele og agere som et fælles mødepunkt for forskellige samfundslag.

Guidet fælleslæsning

Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse og samtale om 3-4 digte, og efter oplæsning af hvert digt vil vi tale om, hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet og udstillingen.

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam fra Næstved Bibliotek, men målet er at skabe en flydende samtale, hvor deltagerne bringer egne erfaringer og/eller læsninger op. Der er ingen forberedelse, og du behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte, kunst eller diaspora. Det vigtigste er, at du har lyst til at læse nogle interessante tekster, lytte til de andre og måske byde ind med egne tanker.

Arrangementet finder sted på Rønnebæksholm tirsdag den 5. december kl. 19.00-21.00. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk. Mød gerne op 10-15 minutter tidligere og dyk ned i udstillingen først.

Kontakter

Billeder

Billede af to kvinder, der læser og lytter
Poesi og kunst går hånd i hånd, når Næstved Bibliotek og Rønnebæksholm inviterer indenfor
Download

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye