Udenrigsministeriet

Ny samarbejdsaftale mellem Danmark og Georgien

Del

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag indgået en ny samarbejdsaftale med Georgiens udenrigsminister Ilia Darchiashvili. Samarbejdsaftalen styrker båndet til Georgien, hvor Danmark tidligere på året åbnede en ny ambassade.

Lars Løkke Rasmussen modtog i dag Georgiens udenrigsminister, som er på besøg i Danmark. Efter deres møde underskrev de to ministre en ny samarbejdsaftale for at markere det styrkede bilaterale forhold mellem Danmark og Georgien.

Aftalen understreger det fortsatte fokus på vigtige prioriteter som god regeringsførelse, demokrati og menneskerettigheder. Samtidig er den et skridt mod styrket bilateralt samarbejde inden for en række områder som bl.a. grøn omstilling, sikkerhed og kultur. Endelig forpligter de to lande sig til at styrke den bilaterale dialog med regelmæssige konsultationer på højt niveau.

Som led i regeringens Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Strategi øger Danmark sin støtte til udsatte frontlinjestater i EU’s østlige nærområde. Georgien er et af de lande, der har ansøgt om EU-medlemskab, og hvor Danmark er engageret i at understøtte reformindsatsen. Det er ikke mindst kommet til udtryk med åbningen af en ny ambassade i Tbilisi i maj måned.

For yderligere information, kontakt pressevagten@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye