Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Ny podcast skal give håb til mennesker, der er på vej ud af en spiseforstyrrelse

Del

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade lancerer podcasten Håb i kaos. Podcasten er først og fremmest for dig, der kæmper med en spiseforstyrrelse, og som har brug for hjælp til at tro på, at det er muligt at vriste sig løs af sygdommen.

Coverbillede for Håb i kaos-podcasten

I dag lanceres podcasten Håb i kaos, som er skabt i et samarbejde mellem værterne Sofie og Michelle Skov Blagdon og Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade. Podcasten skal først og fremmest give et håb til dem, der er i recovery fra en spiseforstyrrelse, men den kan også være en hjælp for forældre, søskende, venner og andre pårørende til at forstå det kaos, deres kære går igennem, når de lever med en spiseforstyrrelse.

75.000 mennesker i Danmark lider af en spiseforstyrrelse, og endnu flere er pårørende. Håb i kaos tilbyder dem en platform, hvor de kan lytte til meningsfulde samtaler mellem værterne og deres gæster, som enten deler deres personlige historier eller er eksperter på området. Hver episode har til formål at give støtte til lytterne og en følelse af fællesskab.

Savnede historier fra dem, der blev raske

Ideen til podcasten stammer fra den ene af de to værter, Sofie. Hun er selv i recovery fra en spiseforstyrrelse, som har været en del af hendes liv de seneste otte år. Sofie fortæller, at ”det, jeg hele tiden vendte tilbage til, var, at jeg havde brug for at høre fra nogle andre, at det kan lade sig gøre at blive rask og komme ud på den anden side.”

På baggrund af det behov blev podcasten Håb i kaos skabt, og sammen med Michelle Skov Blagdon rakte Sofie ud til foreningen for at lave et samarbejde om podcasten. Sofie håber, at podcasten vil hjælpe andre, der står samme sted som hende, med at få mod og energi til at fortsætte med at gå imod spiseforstyrrelsen, når det føles sværest.

”Jeg kan ikke tage kampen for dig, der kæmper”

Podcastens anden vært, Michelle Skov Blagdon, har også haft en spiseforstyrrelse og er et levende bevis på, at der er en vej igennem recovery.

”Jeg ved godt, at jeg ikke kan tage kampen for dig, der kæmper, men forhåbentlig kan jeg med podcasten være med til at bringe et lille lys ind, så du, der kæmper, bliver ved med at gå imod spiseforstyrrelsen, så den en dag ikke længere fylder alt i dit liv,” siger Michelle, når hun skal beskrive sin motivation til at lave podcasten.

Samtidig har Michelle også et ønske om, at podcasten bliver en hjælp til dem, der står på sidelinjen.

”Det kan være svært at finde de rigtige ord, så jeg håber, nogle af vores lyttere måske vil spille episoderne for sine nærmeste, så de forstår, hvad det er, de står i og kæmper med.”

Vil give lytterne troen på, at det er muligt at blive rask

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade håber, at historierne i podcasten vil hjælpe lytterne til at gå op imod deres spiseforstyrrelse og holde fast – også når det er rigtig svært.

”Vi arbejder hver dag for at være en stemme for dem, der kæmper med spiseforstyrrelser. Derfor var det en selvfølge for os at sige ja til at være med i projektet. Vi ved, at det hjælper at høre fra mennesker, der selv har kæmpet og er blevet raske. Ved at skabe en platform, der er dedikeret til personlige historier fra dem, der har klaret det eller er godt på vej, håber jeg, at vi kan give lytterne troen på, at der muligt at blive rask fra en spiseforstyrrelse. Håb og støtte er afgørende, og det vil vi gerne være med til at skabe med podcasten,” fortæller foreningens direktør, Laila Walther.

Podcastens seks første episoder er netop udgivet og er tilgængelige på foreningens hjemmeside og de platforme, hvor man normalt hører podcasts, herunder Spotify, Apple Podcasts og Google Podcasts.

Kontakter

Links

Om Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade arbejder for at forebygge spiseforstyrrelser og selvskade og forbedre vilkårene for de ramte og deres pårørende.

Hvert år rådgiver og støtter vi mere end 5.000 mennesker, der har brug for hjælp, og vi har rådgivninger i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Næstved.

Følg pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye