Hjerteforeningen

Uambitiøs forebyggelsesaftale skuffer Hjerteforeningen

Del

Ny aftale om forebyggelse vækker ikke begejstring i Hjerteforeningen, der savner ambitioner for tobaksområdet.

Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen, er skuffet over forebyggelsesplanen.
Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen, er skuffet over forebyggelsesplanen. Jacob Kjerumgaard/Hjerteforeningen

Tirsdag har regeringen, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, De Konservative og Alternativet fremlagt en forebyggelsesplan. En forebyggelsesplan, der besidder enkelte gode elementer, men som alt i alt er en skuffelse, lyder det fra Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

- Vi har ventet i to år på en forebyggelsesaftale, og så er det altså skuffende, at den ikke er mere ambitiøs, end den er. Der bliver skruet på en masse småting, men i det store hele kommer aftalen ikke til at rykke det store for danskernes sundhed, siger Anne Kaltoft.

Særligt er det manglen på ambitioner, når det kommer til tobaksområdet, der falder Hjerteforeningens adm. direktør for brystet.

Næsten 16.000 danskere dør hvert år af rygning, og rygning koster sundhedsvæsenet mere end 13 mia. kr. i omkostninger til behandling, pleje og medicin.

Alligevel er det småt med initiativer, der for alvor skal mindske andelen af rygere.

- Prisen er det greb, der betyder allermest for, om man kvitter tobakken eller overhovedet tænder den første cigaret. Derfor er det mig komplet uforståeligt, at man fra regeringens side ikke skruer op for tobaksprisen til mindst 100 kroner pr. pakke, siger Anne Kaltoft.  

I aftalen er der dog blevet plads til lidt flere midler til at sikre dele af rygestopindsatsen, hvilket Hjerteforeningen har kæmpet for gennem flere år, mens prisen på nikotinprodukter sættes op, og unge på 16 og 17 ikke længere skal kunne købe alkohol med mere end 6 procent.

- Det er selvfølgelig små skridt i den rigtige retning, men det rigtige havde været at hæve den generelle aldersgrænse for alkohol til 18 år og samtidig give tobakspriserne et ordentligt nøk opad, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye