Link Concept ApS

Rekordstor interesse for dansk højskole i udlandet

Del

At tage på højskole er en populær beslutning blandt unge, og det er især efter pandemi og nedlukninger ophørte. Rejselysten bandt unge fejler ikke noget, i hvert fald ikke hvis man ser på de propfyldte højskole-hold som Zanzibar Højskolen har sendt afsted hen over de seneste to år, hvor de seneste fem hold har haft rekordmange elever.

Ifølge medstifter af Zanzibar Højskolen, Jan Iversen, er årsagen til den høje rejselyst klar:

Tager man med Zanzibar Højskolen kombinerer man rejse med det traditionelle højskoleophold, som man kender det fra danske højskoler, med fællesskab og udvikling i højsædet. Det er en attraktiv kombination at kunne opleve den danske højskoletradition i tropiske omgivelser, som dem vi har på Zanzibar.

Det at tage på højskole i udlandet kan siges at være en nyere og populær tilføjelse til højskolekulturen der viser, at mange unge er interesserede i ikke blot at udvikle sig selv, men også i at være med til at udvikle læringsprojekter for lokalområder – med andre ord, rejser de unge med et større formål for øje.

Ifølge Jan Iversen er personlig udvikling helt centralt for Zanzibar Højskolen:

Eleverne undervises desuden i selvindsigt, hvor de lærer om sig selv og forstår, hvad de kommer af, hvorfor de bliver den, de er, og hvad deres værdier er, hvilket er vigtigt at tage med i livet, så de lever i overensstemmelse med selv.

Udvidet horisont efter højskoleophold i udlandet

Beslutninger om hvad fremtiden skal bringe, kan for mange unge være en svær opgave. Der skal tages stilling til hvad man ønsker at beskæftige sig med, hvor man skal studere, om man kan komme ind på lige præcis det studie man gerne vil optages på – listen er lang. Efter mange sammenhængende år på skolebænken, er der også mange studerende der mærker et behov for at kunne sætte det hele lidt på pause, for at finde sig selv i de valg der skal træffes. At tage på højskole har i mange år været en oplagt mulighed for at få tid til at fordybe og dygtiggøre sig, men også til at udvikle sig i en mere selvstændig retning, lige så vel som det at rejse ud og opleve verden også spiller ind. På Zanzibar Højskolen gør kombinationen af rejseoplevelsen med det traditionelle fællesskabsorienterede og selvudviklende højskoleophold, at eleverne kommer hjem med en udvidet horisont, et nyt perspektiv på livet og med en bedre forståelse af egne værdier. Altså værktøjer der skal hjælpe eleverne i deres fremtidige valg.

At tage på højskoleophold i udlandet og få både rejseoplevelse og erfaringsrigdom med sig hjem falder derudover godt i tråd med den generelle udvikling i rejselysten i Danmark. Ifølge en ny undersøgelse Voxmeter har lavet for Ritzau, er rejselysten blandt danskerne større i 2023 end den var i 2019, og det til trods for de mellemliggende år med pandemi, rentestigninger og inflation. Undersøgelsen sammenligner tal henover 2021, 2022 og 2023, hvor deltagerne er blevet spurgt om deres rejseplaner. I 2023 havde kun 36 procent et ønske om at afholde ferie i Danmark. Til sammenligning var tallet i 2021 hele 50 procent. Ønsket om at kombinere et højskoleophold med at rejse, falder altså tilsyneladende i tråd med den generelle rejselyst blandt danskerne.


Lysten til at rejse ud og samtidig opleve en ligesindet kulturudveksling kan desuden også være medvirkende til den store interesse, der giver de unge mulighed for at udbygge på forståelsen af hvem de selv er samtidig med at de samarbejder med andre højskoleelever og lokale på meningsfyldte projekter.

Læs mere om Zanzibar Højskolen på: https://www.zanzibar-hojskolen.dk/

Links

Om Din Tekstforfatter

Din Tekstforfatter består af over 90 tekstforfattere. Vi har alle forskellige baggrunde, interesser og kompetencer på tværs af alder, køn og etnicitet. Alt dette giver os en særlig diversitet, som afspejles i det arbejde vi udfører. Det er grunden til at vi kan levere passionerede, målrettede og lidenskabelige tekster.

Følg pressemeddelelser fra Link Concept ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Link Concept ApS

Blundstone: Ikonerne indenfor robust fodtøj17.4.2024 20:43:52 CEST | Pressemeddelelse

Blundstone støvler er blevet et kulturelt ikon inden for robust og holdbart fodtøj, der tilbyder komfort, stil og holdbarhed. Historien om Blundstone Blundstone er et australsk mærke, der blev grundlagt i 1870 i Tasmanien. Mærket har specialiseret sig i at fremstille støvler, som er ideelle til både arbejde og fritid. Deres produkter er kendt for at være ekstremt holdbare og velegnede til forskellige miljøer, fra landbrug til byliv. Blundstones unikke design og teknologi, herunder deres signatur elastiske sider, gør dem nemme at tage på og af, hvilket har bidraget til deres popularitet globalt. Produktudvikling og Innovation Blundstone fortsætter med at innovere inden for fodtøjsindustrien ved at introducere nye materialer og teknologier. For eksempel anvender de nu vandafvisende læder og avancerede sålteknologier for at forbedre komforten og støtten for fødderne. Deres engagement i kvalitet og funktionalitet er en af grundene til, at mærket fortsat er populært blandt forskellige forbr

En ny tilgang til bekæmpelse af tør hud: Kvinders guide til optimal hudpleje15.4.2024 18:30:02 CEST | Pressemeddelelse

Tør hud i ansigtet er en udfordring, mange kvinder kender alt for godt. Årsagerne til tør hud kan være mange - fra vejret og den daglige hudplejerutine til generel aldring. Men hvad hvis vi fortalte dig, at ny forskning har givet os nye veje til at bekæmpe tør hud? Læs videre for at lære mere om disse nyskabende metoder til at holde din hud hydreret og sund. Fokus på hydrering Hydrering er og har altid været en nøglefaktor i bekæmpelsen af tør hud. Ny forskning viser imidlertid, at hydrering indefra - det vil sige at drikke masser af vand - kan være endnu vigtigere, end vi tidligere har troet. Parret med en fugtgivende creme designet til tør hud kan denne to-fronts tilgang være en effektiv metode til at bekæmpe tør hud. Nye produkter og teknikker Moderne hudpleje er konstant i udvikling, og de nyeste hudplejeprodukter kan give kvinder med tør hud flere muligheder end nogensinde før. Mildere rensemidler, der ikke fjerner hudens naturlige olier, er på vej op, og serums og olier til fugtg

Hudplejeindustrien blomstrer med stigende fokus15.4.2024 18:24:52 CEST | Pressemeddelelse

Hudpleje er hurtigt blevet en dominerende del af skønheds- og personlig pleje-industrien. Interessen for at finde og investere i de rette hudplejeprodukter er vokset betragteligt hos både mænd og kvinder. Valget af de mest passende produkter er nu blevet et kerneelement i mange menneskers daglige rutiner. Udfordringen i at vælge passende hudplejeprodukter Hudpleje handler ikke bare om at se godt ud, men er også et centralt aspekt af sundhed og velbefindende. Valget af passende hudplejeprodukter kan gøre en afgørende forskel for hudens sundhed og kan øge folks selvværd og livsglæde. Det er på denne baggrund, at mange anvender en betydelig del af deres tid og kræfter på at finde de helt rigtige produkter. Et produkt, der har vundet bred anerkendelse for sin effektivitet og pålidelighed, er Avène Cleanance Comedomed. Dette er en koncentreret anti-blemish creme, der er skabt til at reducere bumser og hudorme og samtidig modvirke nye udbrud. Det er tydeligt, at interessen for hudpleje vil f

Støtte og omsorg ved livets afslutning10.4.2024 11:41:48 CEST | Pressemeddelelse

Når en elsket person går bort, kan det en være både udfordrende og følelsesmæssigt belastende tid at stå i for både familie, venner og andre pårørende. For ikke nok med at der er en stor sorg, der skal bearbejdes og tages hånd om, og der skal uddeles en masse trøst, så er det også en tid, der er fyldt med praktiske beslutninger blandt andet i forhold til den sidste rejse og det sidste farvel. Og det er netop de øjeblikke af både sorg og tab, at bedemænd spiller en vigtig rolle i at yde støtte, vejledning og ikke mindst praktisk assistance i forhold til at planlægge en begravelse eller en bisættelse. Men ved du, hvor meget hjælp en bedemand kan yde? Derfor er det vigtigt at finde den rette hjælp En dygtig bedemand, som for eksempel en bedemand i København, er trænet i at hjælpe familier gennem den måske mest vanskelige proces, de nogensinde vil komme til at stå overfor i deres liv. Det er den, der har med planlægningen og udførelsen af en begravelse eller bisættelse samt eventuel efterf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye