Fly PLAY hf

Trafikrapport fra PLAY: Fortsat vækst i passagertal og nye Space-sæder

Del

Islandske PLAY fortsætter den positive udvikling ind i oktober med en vækst i både passagertal og belægningsgrad. I forbindelse med vinter og lavsæson introducerer PLAY Space-sæder med ekstra benplads, der både øger komforten for passagererne og reducerer omkostningerne.  

I oktober transporterede PLAY 154.479 passagerer, hvilket er en stigning på 68% fra oktober 2022, hvor PLAY transporterede 91.940 passagerer. Belægningsgraden i oktober 2023 var 83% sammenlignet med 81,9 % sidste år. PLAY havde samtidig en rettidighedspræstation på 85,8%. 

I oktober var der samtidig en flot belægningsgrad på mere end 90% på 10 af PLAYs destinationer. Der var særligt stor efterspørgsel efter to europæiske storbyer, London og Porto, hvor PLAY fløj med en imponerende belægningsgrad på over 95%.

Af alle passagerer, der fløj med PLAY i oktober 2023, rejste 28,4% fra Island, 33,9% rejste til Island, og 37,6% var forbindelsespassagerer (VIA). 

Nye Space-sæder med ekstra benplads 
PLAY har introduceret Space-sæder, der er gang- eller vinduessæder forrest i flyet med ekstra benplads, hvor midtersædet er erstattet af et sidebord. Udover at tilbyde ekstra komfort for passagererne er Space-sæderne en mulighed for at reducere omkostningerne i lavsæsonen, hvor belægningsgraden er mindre. Det skyldes, at der med færre passagerer er behov for færre besætningsmedlemmer. 

Med indførelsen af Space-sæder bliver kapaciteten i lavsæsonen reduceret fra 214 til 200 sæder i Airbus A321neo-fly. Omkring højsæsonen, eller når efterspørgslen bliver større, kan PLAY fjerne sidebordene og igen flyve med fuld kapacitet. Space-sæderne er med til at øge den supplerende omsætning, og de vil blive tilbudt på udvalgte flyvninger. 

Birgir Jonsson, Administrerende Direktør hos PLAY, udtaler: ”Oktober markerer afslutningen på den officielle sommersæson og overgangen til netværkets vinterplan. Efterspørgslen fra USA efter flyvninger til Europa har været meget stærk i år med højere udbytter sammenlignet med sidste år. Vi ser et relativt sundt bookingflow på de fleste markeder for vinteren, men bemærker et lille fald i efterspørgslen på grund af sæsonudsving samt den udfordrende økonomiske verdenssituation. Vi er forberedt på dette og vil bruge fleksibiliteten i vores forretningsmodel til at finjustere vores kapacitet i overensstemmelse med efterspørgslen på markederne, som vi har gjort før med gode resultater.”

Fortsætter den positive vækst 
Den gennemsnitlige supplerende omsætning fortsætter med at stige for PLAY og er 20% højere i oktober 2023 sammenlignet med oktober 2022. Og tendensen ser stærk ud i de kommende måneder. År til dato har PLAY har transporteret 1,3 millioner passagerer med en belægningsgrad på 84,9%. Af alle passagerer, der fløj med PLAY i år, var 27% afgående fra Island, 32,6% fløj til Island og 40,3% var forbindelsespassagerer (VIA). 

I sidste måned kunne PLAY også meddele, at flyselskabet havde vendt et overskud på 5,2 millioner dollars i 3. kvartal af 2023 sammenlignet med et nettotab på 2,9 millioner dollars i 3. kvartal sidste år. 3. kvartal i år var næsten tidoblet fra 1,3 millioner dollars i Q3 2022 til 12,9 millioner dollars i Q3 i år. Det var også i 3. kvartal, at PLAY slog sin tidligere rekord for antal passagerer transporteret på en måned, da de fløj med hele 191.577 passagerer i juli og en belægningsgrad på 91,1%. 

Kontakter

PLAY er et lavprisflyselskab, der flyver fra Island til 30+ destinationer i Europa og Nordamerika. PLAY flyver med nye Airbus A321NEO og A320NEO fly med en enkel og strømlinet service, der giver rejsende mulighed for at betale mindre og stadig få en god rejseoplevelse. Sikkerheden er det vigtigste for PLAY, men også tidspræcision, enkelhed, glæde, lave priser og omtanke for miljøet er en del af flyselskabets kerneprincipper.

I oktober 2023 blev PLAY udnævnt som bedste kabinepersonale af USA Today og deres 10Best Reader's Choice Award.  

Følg pressemeddelelser fra Fly PLAY hf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fly PLAY hf

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye