Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune i top i national test af skoletrafik

Del

Rådet for Sikker Trafik kårer i ny test fredensborgskolernes undervisning i trafiksikkerhed som den anden bedste i landet

Alle skoler i kommunen arbejder systematisk med undervisning i trafiksikkerhed. Her er undervisningen fx i fuld gang i Humlebæk.
Alle skoler i kommunen arbejder systematisk med undervisning i trafiksikkerhed. Her er undervisningen fx i fuld gang i Humlebæk.

Børn og unge skal være sikre trafikanter, og derfor er god undervisning i trafiksikkerhed i skolerne også meget vigtig. I en ny test af skolernes undervisning placerer Rådet for Sikker Trafik Fredensborg Kommune som nummer 2 i Danmark – og det glæder borgmesteren:

”Det kræver både omtanke og viden at færdes sikkert i trafikken. Derfor er jeg også særdeles tilfreds med, at trafikundervisningen er så vellykket i Fredensborg Kommune. Det kan både forældre, børn og vores skoler være stolte af”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Netop skolernes store indsats er afgørende, fremhæver Per Frost Henriksen, formand for Børn- og Skoleudvalget:

”Det er den faste, vedvarende indsats som i længden giver det bedste resultat – og det er jeg stolt over, at vores skoler formår. For når børnene er sikre i trafikken, bliver forældrene også mere trygge ved at sende deres børn ud i trafikken på egen hånd – på cykel eller til fods”. 

Fredensborg Kommune har i flere år arbejdet strategisk med at forbedre trafiksikkerheden, fortæller Lars Simonsen, der er formand for Plan-, Trafik- og Klimaudvalget:

”Vi har i udvalget vedtaget Handlingsplan for Mobilitet og Infrastruktur 2022-2025, som giver et godt afsæt for et langsigtet og vidensbaseret indsats. At det dertil lykkes skolerne at gennemføre en så konsekvent og målrettet undervisning er både fornemt og imponerende”.

I alt har 1.173 hovedskoler deltaget i undersøgelsen og Fredensborg Kommune opnåede 916 point ud af 1.000 mulige.

Kommunernes Skoletrafiktest er en årlig undersøgelse, der viser, hvordan det står til med trafikundervisningen blandt skolebørn landet over. Der bliver blandt andet målt på, om de yngste elever gennemfører gåprøven, om eleverne på mellemtrinnet prøver kræfter med cyklistprøven, og om de ældste elever får undervisning i risikoforståelse og lærer, hvordan deres egen adfærd i trafikken også har betydning for deres sikkerhed.

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42
Udvalgsformand Lars Simonsen (B) tlf. 27 36 56 68
Udvalgsformand Per Frost Henriksen (A) tlf. 25 13 62 99

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye