Cepos

CEPOS: En afgift på fly modvirker en omkostningseffektiv grøn omstilling

Del

CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen har følgende kommentarer til regeringens nye udspil om en flyafgift

Otto Brøns-Petersen
Otto Brøns-Petersen Foto: Jakob Melgaard

”En afgift på fly modvirker en omkostningseffektiv grøn omstilling og det europæiske CO2-kvotesystem, der er hovedinstrumentet i EU’s klimapolitik. Flytrafik i EU er i forvejen omfattet af kvotesystemet, og et internationalt kvotesystem er under opbygning for trafik uden for Europa,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS. 

”En flyafgift oveni kvotekravet vil primært flytte rundt på udledningerne inden for kvotesystemet og vil modvirke en ensartet pris på at udlede drivhusgasser,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS. 

”Regeringen burde koncentrere sig om at sikre en omkostningseffektiv grøn omstilling, hvilket først og fremmest kræver en holdbar model for landbrugets udledninger,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS. 

Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye