Beskæftigelsesministeriet

Regeringen vil forhøje ældrechecken - gavner knap 300.000 pensionister

Del

Regeringen foreslår, at ældrechecken, som knapt 300.000 pensionister modtager én gang om året, forhøjes fra den 1. januar 2025 med 4.800 kr. Forhøjelsen skal bidrage til at forbedre økonomien for folkepensionister med de laveste indtægter og formuer, og den finansieres via en ny passagerafgift på flyrejser.

Forhøjelsen af ældrechecken er en del af regeringens udspil, Vejen til grøn luftfart, som blev præsenteret i Skatteministeriet den 9. november. 

For at modtage ældrecheck er det en betingelse, at pensionistens og en eventuel ægtefælles eller samlevers samlede likvide formue ikke overstiger 95.800 kr. (2023-pl), og at pensionisten har en lav indtægt. Modtagere af ældrecheck, der er gradueret efter indkomst, må maksimalt have en indtægt på 91.300 kr. om året for enlige ved siden af folkepensionen og 182.900 for samlevende (2023). Ældrechecken udgør i 2023 maximalt 19.200 kr.

Vedtages forslaget vil knap 300.000 folkepensionister med de laveste indtægter modtage en forhøjet ældrecheck fra d. 1. januar 2025.

Forhøjelsen af ældrechecken finansieres af en passagerafgift på flyrejser, som forventes at give et provenu på ca. 1,2 mia. kr. ved fuld indfasning i 2030. Provenuet fra passagerafgiften foreslås udover ældrechecken også anvendt til finansiering af bl.a. udbud af den første grønne indenrigsrute i 2025 og en hel grøn indenrigsflyvning senest i 2030.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) siger:

- For første gang i 10 år vil vi nu forhøje ældrechecken permanent. Vi ønsker, at alle folkepensionister uanset indtægter og formue får en værdig tredje alder med mulighed for en aktiv tilværelse med børn, børnebørn og venner.

- Cirka hver fjerde folkepensionist har en beskeden økonomi stort set uden indtægt og formue ved siden af pensionen, og dem ønsker vi at give en økonomisk håndsrækning. 

Ældreminister Mette Kierkegaard (M) siger: 

- Rynkerne i panden har det med at komme helt af sig selv, når vi bliver ældre. Kan vi fjerne bare et par af dem, der kan opstå ved økonomiske bekymringer, er vi kommet langt.

- Når vi forhøjer ældrechecken – og forhøjer den permanent - holder vi hånden under de af vores ældre, der ikke har store formuer og indtægter. Så de, der har mindst, får bedre muligheder for få et ældreliv med lidt flere smil, lidt mere tryghed og lidt mere livsglæde.

Se fordeling af ældrechecken på kommuner og regioner her: Regeringen vil forhøje ældrechecken - gavner knap 300.000 pensionister (bm.dk)

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 202321.2.2024 08:15:19 CET | Pressemeddelelse

I december 2023 var der 3.005.900 lønmodtagere i job. Det er 1.300 flere end måneden før. Siden december 2022 er der dermed samlet set kommet 31.100 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.900 flere lønmodtagere fra november til december måned. I samme periode er der kommet 1.600 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - 2023 blev rundet af med endnu en rekord i beskæftigelsen. Det betyder, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for nye medarbejdere, og derfor har regeringen skarpt fokus på, at alle der kan, bidrager på arbejdsmarkedet. Det betyder også, at vi har gode chancer for at hjælpe nogle af de cirka 43.000 unge uden job eller uddannelse ind på arbejdsmarkedet. - Vi har allerede gjort meget for, at flere kommer i beskæftigelse. Vores aftale om lønløft i velfærdsfagene er lige nu ved at blive til virkelighed via de offentlige overenskomster, og vi har gjort det mere attraktivt for pension

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstal december 202331.1.2024 08:10:53 CET | Pressemeddelelse

I december 2023 var der 87.000 ledige. Det er 1.000 flere end måneden før svarende til en stigning i antallet af ledige på 1,2 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,9 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Ledigheden steg i december igen en lille smule, men det rokker ikke ved, at vi fortsat har en meget sund økonomi med god aktivitet i virksomhederne. Vi har i Danmark en meget lav ledighed, og det skal vi udnytte til at få alle med på arbejdsmarkedet. - Vi har en gruppe på cirka 43.000 unge, der har svært ved at komme i job eller i gang med en uddannelse. Dem skal vi hjælpe videre nu, hvor ledigheden fortsat er lav. - Selvom ledigheden stiger lidt, mangler mange virksomheder og velfærdssektoren fortsat medarbejdere. Derfor har vi gjort det muligt fortsat at tage faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Og så skal vores trepartsaftale om lønløft sikre nok medarbejdere i velfærdssektoren, hvor der mangler arbejdskraft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye