Varde Kommune

Prisvindende udstilling kommer til Varde og sætter fokus på ”at høre til”

Del

Fotoudstillingen ”At høre til”, der portrætterer mennesker med synlige såvel som usynlige handicaps, kommer til Varde som led i Varde Kommunes fokus på at skabe fritidsfællesskaber for handicappede børn og unge.

Andreas Haubjerg sætter i samarbejde med Danske Handicaporganisationer fokus på livet med synlige og usynlige handicaps gennem udstillingen "At høre til".
Andreas Haubjerg sætter i samarbejde med Danske Handicaporganisationer fokus på livet med synlige og usynlige handicaps gennem udstillingen "At høre til".

MANGFOLDIGHED

Udstillingen ”At høre til” sætter fokus på, at alle har brug for at høre til. 20 mennesker giver et indblik i deres liv med et handicap gennem billeder, tekst og lyd. De fortæller om de fællesskaber, der er betydningsfulde for dem og giver dem en følelse af at høre til.

Frem til den 3. januar 2024 kan udstillingen opleves på hjørnet ved Sct. Jacobi Kirke på Torvet i Varde. Udstillingen har siden september sidste år blandt andet været i København, Aarhus, Odense og til Folkemødet på Bornholm. Sidste stop er foreløbigt Varde.

"At høre til" har vundet prisen for Årets Portrætserie til Årets Pressefoto 2022. Udstillingen er produceret af fotografen Andreas Haubjerg i samarbejde med Danske Handicaporganisationer.

Fritidsfællesskaber skal være for alle

Fotoudstillingen kommer til Varde som led i, at Varde Kommune gennem projektet ”Mere Mangfoldig – også plads til dig” afprøver en ny fritidsvejledningsindsats i samarbejde med Social- og Boligstyrelsen.

Projektet skal give flere børn og unge med handicap og funktionsnedsættelse mulighed for at deltage i et fritidstilbud, der passer til deres behov og interesser. Her er to fritidsvejledere ansat til at bygge bro mellem barnet eller den unge og et fritidsfællesskab. Brobygningen sker både til almenhold og specialhold.

Projekt "Mere Mangfoldig" har blandt andet i samarbejde med KFUM-spejderne i Danmark understøttet spejderne i Oksbøl med at oprette en ny spejdergruppe kaldet Bjørnene. En gruppe som henvender sig til børn og unge, der har brug for at starte deres spejderliv i mindre grupper.

Citater

Sandie Eis Ravn, Formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune:

”Med kunst kan vi forstærke dét, der er svært at se og sige. På den måde er udstillingen ”At høre til” med til at sætte fokus på vigtigheden af projektet ”Mere Mangfoldig”, hvor børn og unge i Varde Kommune med funktionsnedsættelse og handicap i tæt samarbejde med foreninger, og dermed de frivillige, hjælpes ind i et fritidstilbud og ikke mindst et fællesskab. Vi ønsker at blive Danmarks bedste foreningskommune – også for borgere med et handicap.”

Fakta

  • Udstillingen skal vises frem i Paris, da den er blevet udvalgt i kategorien State of the World 2023 i fotokonkurrencen Px3. Udstillingens internationale navn er ”To belong”.
  • Flere end 500.000 mennesker i Danmark lever med et større eller mindre handicap.
  • Adskillige undersøgelser viser, at mennesker med handicap har sværere ved at deltage i samfundets forskellige fællesskaber. Derfor er mennesker med handicap også mere ensomme end andre.

Kontakter

Billeder

Om Varde Kommune

- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye