Esbjerg Kommune

Tunnel i Portalparken får kunst med wow-effekt

Del

Eva Steen Christensens smukke skitseforslag vinder kunstkonkurrencen, som Statens Kunstfond og Esbjerg Kommune netop har afholdt. Det unikke kunstværk er udset til at blive et centralt element i det kommende Kvartersloop i Det Internationale Kvarter.

Vinderprojektet Vores veje mødes er skabt af billedkunstner Eva Steen Christensen. Inspirationen har bl.a. været papirservietter og musetrapper.
Vinderprojektet Vores veje mødes er skabt af billedkunstner Eva Steen Christensen. Inspirationen har bl.a. været papirservietter og musetrapper. Kredit: Eva Steen Christensen

Æstetisk værdi. Stedsidentitetsskabende. Forbindelsesled. Humor. Nyt vartegn. Listen over ønsker til et nyt kunstværk i Portalparken mellem Degnevej og Stengårdsvej var lang, da Statens Kunstfond og Esbjerg Kommune i juni inviterede tre billedkunstnere til at komme med et bud på et nyt kunstnerisk greb.

Kunstværket skal være udgangspunktet for det kommende kvartersloop, der bliver et sammenhængende stiforløb i Det Internationale Kvarter. Kultur og klima skal være kvarterets kendetegn, og flere projekter understøtter den udvikling, som sker i bykvarteret i disse år. Målet er at styrke fællesskaberne og skabe en bæredygtig byudvikling.

Lokale øjne på kunstnernes skitseforslag

Igennem fire måneder har de tre inviterede kunstnere: Thomas Poulsen (FOS), Karin Lorentzen og Eva Steen Christensen arbejdet på hver deres forslag til et nyt kunstnerisk greb.

Processen har budt på besigtigelser, introduktion til det samlede projekt 6705+Statens Kunstfond og brugernes ønsker til området.

I slutningen af oktober præsenterede kunstnerne deres skitseforslag. Med til mødet var bl.a. beboerrepræsentanter fra lokalområdet og kunstagenter fra Bakkeskolen, som efter præsentationerne fik mulighed for at tale med styregruppen om kunstværkerne.

”I styregruppen har vi været meget begejstrede for de tre bud, og alle tre kunstnere fortjener stor ros. Derfor var det heller ikke en nem opgave at skulle vælge mellem tre inspirerende og tankevækkende forslag. Kunsterne leverede relevante og unikke projekter, som vi i styregruppen godt kunne se blive realiseret”, siger stadsarkitekt Morten Harder, Esbjerg Kommune

Udover Esbjerg Kommune bestod styregruppen af repræsentanter fra Statens Kunstfond og Ungdomsbo. Konkurrencen kunne afvikles takket være støtte fra Statens Kunstfund på 350.000 kr., som bl.a. dækker honorarer til de indbudte kunstnere.

Vinder: Vores veje mødes

Efter bedømmelsen har styregruppen valgt at gå videre med forslaget Vores veje mødes udarbejdet af Eva Steen Christensen.

Værket er centreret omkring en udsmykning af tunnelen. Det underjordiske univers udsmykkes fra hver ende af tunnelen med to forløb, der mødes i en legende og dynamisk bevægelse med vifte og kileformede elementer. Farverne i værket er inspireret af de gule og røde mursten, som ses i lokalområdet.

”Styregruppen vælger at pege på værket Vores veje mødes, fordi det netop har den ikoniske kvalitet, som vi efterlyste fra begyndelsen. Udover at være af høj kunstnerisk kvalitet formår værket også at adressere nogle fysiske udfordringer i området, der knytter an på hele tankegangen om at etablere et kvartersloop”, fortæller Lise Skou, som er næstformand i Legatudvalget for Billedkunst i Statens Kunstfond.

Projektet vil blive realiseret i forlængelse af en planlagt renovering af tunnelen, og det forventes at koste omkring 1 mio. kr.

Den 28. november mellem kl. 16-18 er alle interesserede velkomne til fernisering i Kvartershuset ved Storegade. Her kan man se skitseforslagene fra de tre projekter, og derudover vil der være tegninger af det nye kunstprojekt, der skal pryde den kommende springhal ved Bakkeskolen. Projekt bliver en del af det kvartersloop, der skal skabes.

Kontakter

Stadsarkitekt Morten Harder på telefon 20 47 32 45 eller mohou@esbjerg.dk.

Sekretariatsleder Christina Korsbek Olsen på telefon 76 16 06 75 eller chkol@esbjerg.dk.

Journalister, der har brug for oplysninger om Statens Kunstfond er velkomne til at ringe til pressevagten på 41 39 38 53

Billeder

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye