Krüger A/S

Indvielse af biologisk renseanlæg på Cypern

Del

Lørdag d. 4. november blev Limassol West renseanlægget på Cypern indviet. Med til indvielsen var Cyperns Præsident Nikos Christodoulides og Krüger, der i et konsortium med den lokale byggeentreprenør Cybarco Ltd. har haft totalenterprisen. Renseanlægget er udført med en stribe moderne teknologier, vandet bliver genanvendt i landbruget, og anlægget producerer en stor del af eget strømforbrug.

Renseanlægget er udført med en stribe moderne teknologier, vandet bliver genanvendt i landbruget, og anlægget producerer en stor del af eget strømforbrug.
Renseanlægget er udført med en stribe moderne teknologier, vandet bliver genanvendt i landbruget, og anlægget producerer en stor del af eget strømforbrug. Hans Ole Poulsen, Krüger A/S

I en appelsinlund på det sydlige Cypern ligger nu et topmoderne renseanlæg, der i 2018 startede som et barmarksprojekt. Byen Limassol har over 100.000 indbyggere og lige så mange årlige turistbesøg, så der var behov for at behandle spildevandet mere effektivt og miljørigtigt.

Krüger vandt totalentreprisen i konsortium med den lokale byggeentreprenør Cybarco Ltd. Kunden, The Sewerage Board of Limassol-Amathus (SBLA), havde stillet som opgave, at renseanlægget skulle modtage husholdningsspildevandet fra den vestlige del af Limassol plus fra industrier og restaurationsvirksomheder, som der grundet turismen er mange af.

D. 4. november blev anlægget officielt indviet med deltagelse af flere cypriotiske ministre, landets nuværende og tidligere præsident og byens borgmester. Derudover deltog Biskoppen af Amathus, der efter cypriotisk tradition velsignede anlægget.

Den tekniske løsning

Krüger har været ansvarlig for procesdesign, vejledende byggetegninger, maskindesign, maskinleverance, el-design og el-leverance, PLC styring og -programmering og den procesmæssige indkøring.

Til opgaven har vi designet et traditionelt anlæg med rist og beluftet lang sandfang med fedtfang og skraberbro, biologisk rensetrin og MBR anlæg til klaring af det rensede spildevand. Vi har også implementeret Hubgrade Performance Plant - en intelligent, digital løsning, der sikrer driften, øger kapaciteten og sørger for, at kunden overholder de strenge spildevandskrav.

Derudover omfatter kontrakten drift af renseanlægget i 10 år.

Genanvendelse af spildevand i landbruget

Der er i projektet tænkt i flere løsninger, der gavner miljøet. F.eks. kommer en stor del af strømmen fra gasproduktionen, mens en anden større andel stammer fra solceller. Det er planen, at flere solceller skal kobles på i fremtiden, i takt med at belastningen på anlægget øges.

Derudover er der opført en pumpestation, der fører det rensede vand fra bassinet til vanding af afgrøder i landbruget som fx appelsintræer for på den måde at udnytte ressourcerne. 

Fakta om anlægget

Kunde: The Sewerage Board of Limassol-Amathus (SBLA).
Beliggenhed: Limassol, Cypern
Kapacitet: 104.000 PE
Anlægssum: 195.000.000 DKK + driftskontrakt.
Kontraktform: Totalentreprise, Krüger er i konsortium med lokale byggeentreprenør Cybarco Ltd.
Teknologier: BioDenitro, Membrane Bio Reactor, UV, Hubgrade, Rådnetank, gasmotor. 
Periode: 2019 - 2023 

Oprindelig færdiggørelse 7. Januar 2021, overtaget september 2022

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Solceller på tag af renseanlægget
En stor del af strømmen fra gasproduktionen, mens en anden større andel stammer fra solceller på taget. Det er planen, at flere solceller skal kobles på i fremtiden, i takt med at belastningen på anlægget øges.
Download
Rådnetanken på anlægget er flot klædt på af en grøn plæne.
Rådnetanken på anlægget er flot klædt på af en grøn plæne.
Download
Cyperns præsident deltog i indvielsen af anlægget.
Cyperns præsident deltog i indvielsen af anlægget.
Download
Teamet fra Krüger og Cybargo Ltd
Teamet fra Krüger og Cybargo Ltd
Download
Biskoppen af Amathus velsigner anlægget efter cypriotisk tradition.
Biskoppen af Amathus velsigner anlægget efter cypriotisk tradition.
Download

Følg pressemeddelelser fra Krüger A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krüger A/S

Indvielse af Thorsbro Vandværk med storstilet blødgøringsprojekt18.3.2024 11:33:53 CET | Pressemeddelelse

Et af Danmarks største vandværker, Thorsbro Vandværk, blev indviet d. 15. marts 2024. Krüger Veolia har stået for at implementere blødgøringen i en skala, der ikke er set før i Danmark. Værket ved Thorsbro producerer snart 1000 m³/blødgjort vand i timen til 200.000 kunder i hovedstadsområdet i et projekt, der er blevet realiseret i et storstilet samarbejde med HOFOR og flere rådgivere.

VUDP-projekt vil reducere lattergas fra renseanlæg med 50% med helstøbt AI styring21.2.2024 09:56:46 CET | Pressemeddelelse

Ganske unikt er otte forsyninger på tværs af Danmark gået sammen om at løse en af de helt store klimaudfordringer i branchen: lattergas fra renseanlæg. Den viden og data, der indsamles i dette projekt, vil udgøre et kæmpe bidrag på området. Projektet udvikler desuden en ny helstøbt styring til minimering af lattergas, demonstrerer den i fuldskala på 8 renseanlæg og dokumenterer effekten. Produktet er skalerbart og kan meget nemt implementeres på andre anlæg i Danmark og i udlandet.

Svaneke Bryghus implementerer endnu et bæredygtigt initiativ: Omdanner bryggeri spildevand til grøn energi1.2.2024 09:08:29 CET | Nyhed

Svaneke Bryghus har taget et proaktivt skridt for at løse udfordringerne omkring det forhøjede svovlbrinteindhold i Svanekes kloakker. Efter Bornholms Regionskommunes mistanke om at spildevandet fra bryggeriet kunne være årsagen, har Svaneke Bryghus i samarbejde med miljøvirksomheden Krüger og Bornholms Bioenergi udviklet en innovativ og miljøvenlig løsning til behandling af procesvandspildevandet fra ølbrygning og tapning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye