Blå Kors Danmark

7-årig fra Skjern tegner julemærke

Del

Når hverdagen er presset på grund af fx sygdom, ensomhed eller økonomi, kan det være rart med et fællesskab. Det mærker Nadia, der kommer i familienetværket i Skjern med sin mor, og som i år har tegnet et af motiverne til Blå Kors Danmarks julemærker.

Julen rimer på hygge, drilleri og socialt samvær, men for mange udsatte og sårbare familier med forskellige udfordringer, kan julen også være en ekstra sårbar tid. Julemærkerne skal derfor i år være med til at sprede glæde og lys, samt skabe opmærksomhed omkring alle familiers behov for en god jul.
Julen rimer på hygge, drilleri og socialt samvær, men for mange udsatte og sårbare familier med forskellige udfordringer, kan julen også være en ekstra sårbar tid. Julemærkerne skal derfor i år være med til at sprede glæde og lys, samt skabe opmærksomhed omkring alle familiers behov for en god jul. Foto: Jens Peter Engedal.

”Det er et juletræ med en julestjerne, julekugler og julehjerter."

Ordene kommer fra 7-årige Nadia, som stolt viser et A4-ark med en flot og farverig tegning frem. Ved siden af hende står hendes mor Hairegul Aisiti. 

Vi møder dem i Familienetværket i Skjern, hvor de hver anden torsdag kommer sammen med andre familier, der ligesom dem, har brug for et pusterum i hverdagen.

Den flotte juletegning har Nadia tegnet en af de forrige torsdage, hvor der har været samling, og det er ikke uden grund, at hun er stolt af den. 

I år er den nemlig en ud af fire tegninger, som er blevet udvalgt til at pryde Blå Kors Danmarks julemærker. Julemærker som alle er tegnet af børn fra den sociale hjælpeorganisations mere end 40 familienetværk landet over. 

”Det skulle jo være noget med jul, når det var til et julemærke, så jeg tænkte, at det skulle være noget med et juletræ og en julestjerne, så derfor tegnede jeg det,” siger hun og fortsætter:

”Jeg håber, min far snart kommer hjem, så jeg kan vise ham den.”

Et fællesskab med plads til alle  

Nadia må i perioder undvære sin far, da han har et arbejde, som betyder, at han er meget væk fra familien. Det er en udfordring for mor og datter, da Hairegul Aisiti samtidig er sygemeldt med PTSD, hvilket gør det svært for hende at komme ud blandt andre mennesker. 

I familienetværket i Skjern, som drives i et partnerskab mellem Blå Kors og Skjern Bykirke, har de dog fundet et socialt fællesskab og pusterum, som gør, at de kommer ud blandt andre mennesker.  

Her kan de komme og snakke, spise og hygge sammen med andre børn og voksne, og det betyder meget for mor og datter: 

"Jeg synes, det er dejligt at være her. Der er jo masser at lege med," siger Nadia.  

Blå Kors' julemærker bliver udgivet i Kristeligt Dagblad den 24. november samt i organisationens eget blad. Derudover kan de bestilles på blaakors.dk/julemaerker.

Kontakter

Billeder

Nadia kommer i Familienetværket i Skjern med sin mor. Her ses de sammen. Foto: Jens Peter Engedal.
Nadia kommer i Familienetværket i Skjern med sin mor. Her ses de sammen. Foto: Jens Peter Engedal.
Download
Et af Blå Kors' julemærker forestiller et juletræ med en stjerne og julehjerter. Det er tegnet af syvårige Nadia fra Skjern. Foto: Jens Peter Engedal.
Et af Blå Kors' julemærker forestiller et juletræ med en stjerne og julehjerter. Det er tegnet af syvårige Nadia fra Skjern. Foto: Jens Peter Engedal.
Download
Her ses Blå Kors Danmarks julemærker med motiver, som er tegnet af børn fra Familienetværket i Skjern, Aalborg og Humlebæk. Foto: Jens Peter Engedal.
Her ses Blå Kors Danmarks julemærker med motiver, som er tegnet af børn fra Familienetværket i Skjern, Aalborg og Humlebæk. Foto: Jens Peter Engedal.
Download
Her ses Nadia med tegningen og julemærket. Foto: Jens Peter Engedal.
Her ses Nadia med tegningen og julemærket. Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Om Blå Kors Danmark

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Nyt samarbejde skal støtte unge der vokser op i familier med alkoholmisbrug21.5.2024 09:45:30 CEST | Pressemeddelelse

26-årige Christian Landbo har fået terapi og støtte i TUBA for at bearbejde sin opvækst med alkoholmisbrug i familien. Han havde svært ved at vise og vide, hvem han rigtigt var, men i TUBA har han opbygget selvværd og lært at elske sig selv. Et nyt samarbejde skal samle midler ind og nedbryde tabu til fordel for Christian og andre unge, der vokser op i familier med alkoholmisbrug.

Nyt samarbejde: Gratis sundhedstjek og briller til udsatte danskere13.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Socialt udsatte mennesker har et langt dårligere helbred end resten af befolkningen, viser forskning. De springer lægebesøget over, og sundhedstjek af øjne er nedprioriteret. Det vil den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark gøre op med i et nyt samarbejde med optikerkæden Louis Nielsen, som skal hjælpe udsatte til bedre syn og øjensundhed med gratis sundhedstjek og briller.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye