TEKNIQ Arbejdsgiverne: 45.000 nye medarbejdere er den rette kurs

Del

Arbejdsudbuddet vil blive øget med over 45.000, lover regeringen i sin 2030-plan. Virksomhederne i det tekniske erhvervsliv står klar til at modtage dem, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, glæder sig over, at regeringen for alvor tager fat på udfordringen med at skaffe kvalificerede medarbejdere.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, glæder sig over, at regeringen for alvor tager fat på udfordringen med at skaffe kvalificerede medarbejdere.

Det er helt essentielt, at regeringen nu tager fat på udfordringen med at skaffe nok kvalificerede medarbejdere i sin netop offentliggjorte 2030-plan, som skal øge arbejdsudbuddet med 45.000.   

Sådan lyder meldingen fra adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, Troels Blicher Danielsen:  

- Udfordringerne er meget aktuelle, og der er desværre er der ingen snuptagsløsninger. Derfor er det vigtigt, at regeringen i sin 2030-plan sætter en tyk streg under, at manglen på kvalificerede medarbejdere kræver den helt store værktøjskasse og langsigtede plan for at løse. 

Arveafgiften ned  

- Det er meget positivt, at regeringen vil rydde op i junglen af erhvervsstøtte for to milliarder kroner og bruge nogle af pengene til at nedsætte arveafgiften ved generationsskifte fra 15 til 10 procent. Det er bare ikke ambitiøst nok, da vi gerne havde set, at den blev fjernet helt for at få størst effekt.  

Hjælp til iværksætteri 

- Det private erhvervsliv er på mange måder velfærdssamfundets rygrad, hvor selvstændige og iværksættere spiller en stor rolle for hele tiden at sikre udvikling og fremdrift. Derfor er det vigtigt, at planen afsætter en milliard kroner til at gøre det mere attraktivt at skabe arbejdspladser i Danmark. 

Mere digitalisering 

- Kunstig intelligens kan skabe en motorvej af muligheder og vækst for vores erhvervsliv, hvis vi forstår at udnytte det rigtigt. Hvis vi hænger i nødsporet, bliver vi overhalet af andre lande, så derfor er det helt rigtigt set af regeringen at skabe bedre rammer for at sætte turbo på digitaliseringen i Danmark.

Yderlig info, kontakt: 

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne/ 72 14 20 17 / tbd@tekniq.dk 

Kontakter

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer en stor del af virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere og har en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Arbejdsgivere og fagforbund vil gøre el-branchen grønnere med fem trin9.2.2024 10:51:38 CET | Pressemeddelelse

El-branchen er en central aktør i 81 procent af klimaomstillingen på grund af det store behov for grøn elektrificering og energieffektive løsninger, men selve branchen skal også være bæredygtig. Derfor præsenterer TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund nu en fælles model for el-virksomhedernes grønne udvikling. Redskabet er en grøn trappemodel med fem trin baseret på strategisk tilgang, samarbejde og kompetenceudvikling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye