3F: Vi skal investere i bedre velfærd

Del

Skattelettelser er ikke en rose, der har groet i 3F’s baghave, siger 3F’s formand Henning Overgaard. ”Men vi kan godt aflæse den politiske virkelighed.” 

Henning Overgaard, formand for 3F
Henning Overgaard, formand for 3F

- Regeringen siger, at der er plads til både skattelettelser og til markant øgede investeringer i vores velfærdssamfund. Det må de så bevise, når 2030-planen fremlægges, siger 3F’s formand Henning Overgaard i en kommentar til regeringens plan om skattelettelser for 10 milliarder kroner, som netop er blevet fremlagt.

- Det er bestemt ikke tiden at prioritere skattelettelser over velfærd. Derfor forventer jeg, at når regeringen fremlægger den samlede 2030-plan, så vil vi se, at der afsættes midler til at velfærden følger både den demografiske udvikling og velstandsudviklingen, siger Henning Overgaard, der understreger, at det ikke er hans medlemmer, der vinder mest på de skattelettelser, der er fremlagt.

- Det meste går til dem, der tjener mest, og det er en forkert vej at gå, fordi det øger uligheden i vores samfund. Den stigende ulighed truer vores sammenhængskraft, og jeg er overbevist om, at de fleste 3F’ere hellere så, at man investerede pengene i vores velfærdssamfund og i at styrke sikkerhedsnettet for både vores ældre og vores arbejdsløse, siger Henning Overgaard.

- Desværre har tre ud af fire kommuner allerede meldt om besparelser i 2024, og det er i mit hoved helt forkert at se kommunerne spare på basale velfærdsrettigheder, mens der deles skattelettelser ud, siger Henning Overgaard,

Henning Overgaard hæfter sig ved, at der fortsat er afsat 500 millioner kroner i forhandlingsreserve, og han forventer, at disse midler bruges på en måde, som ikke øger uligheden.

- Det er oplagt at bruge pengene på at øge værdien af skattefradraget for A-kassemedlemskab. Det er en fair løsning, som kommer den brede befolkning til gode og ikke kun de, som har mest, siger Henning Overgaard.

Henning Overgaard håber også, at 2030-planen vil afsløre, at man nu har opgivet tankerne om at lade en forringelse af seniorpensionen betale for en lidt bedre tidlig (Arne-)pension.

- Der er brug for begge ordninger og med de voldsomme nedjusteringer, der ligger af prognoserne for efterløn og tidlig pension, bør der ikke alene være plads til dem, men også til at udvide Arne-pensionen så den udvides i takt med den stigende pensionsalder. Som Pensionskommissionen slog fast, er det de førtidige tilbagetrækningsordninger der er med til at sikre ligheden i forhold til levetid og pensionsotium på tværs af faggrupper. Det, vi kan konstatere nu, er, at Finansministeriet i 2030 samlet set venter 16.000 færre personer på efterløn, Arne-pension og seniorpension end da regeringsgrundlaget blev skrevet. Det er et kæmpe tal, der giver anledning til stor bekymring, siger Henning Overgaard.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye