Skoleelever sørger for 800 julegaver til børn fra udsatte familier

Del

I anledning af Børnenes Kampdag har elever i 6.-9. klasse på Lillevang Skole i Allerød doneret legetøj og fritidsting, som de ikke selv bruger. Gaverne skal nu glæde børn i Blå Kors' familienetværk.

Eleverne på Lillevang Skole har indsamlet hundredvis af julegaver, som skal glæde børnene i flere af Blå Kors' familienetværk.
Eleverne på Lillevang Skole har indsamlet hundredvis af julegaver, som skal glæde børnene i flere af Blå Kors' familienetværk.

Sportsudstyr, rulleskøjter, puslespil og uåbnede barbiedukker. Det er bare nogle af de mange legesager, som de ældste elever på Lillevang Skole i Allerød har indsamlet de seneste par uger.

Alle elever og lærere i 6.-9. klasse har taget ting med i skole, som de kan undvære eller ikke længere bruger, og pakket dem flot ind i julepapir for at glæde andre. 

"Vi samler ind for at hjælpe børn i Danmark, der bor i familier, som ikke har råd til julegaver til børnene," fortæller Astrid fra 8.C. 

Signe fra 8.D supplerer: “Og for at alle børn skal have noget legetøj. Selv dem, der ikke har råd. Så vi samler ting ind og giver dem gaver, så de kan få en ordentlig jul".

Lillevang Skole er certificeret UNICEF rettighedsskole, der betyder, at de har særligt fokus på børns rettigheder. Hvert år udvælger skolens rettighedsråd en af artiklerne i FN's Børnekonvention, som de skal arbejde med i anledningen af Børnenes Kampdag. I år handler det om at sikre alle børns ret til leg, hvile og fritidsaktiviteter.

Børn gør en forskel for andre børn

I den forbindelse har skolen valgt, at årets projekt skal være en julegaveindsamling. Alle gaverne bliver foræret til børn i Blå Kors Danmarks familienetværk, som er sociale fællesskaber for familier i udsatte livssituationer som fx økonomisk trang, sygdom og sociale udfordringer.

Julegaveindsamlingen skal ifølge lærer Pernille Mathiessen være med til at eleverne klogere på børns forskellige vilkår. 

"De ved ikke, hvordan det er andre steder i verden eller her i Danmark. Det er ikke alle børn, som har råd til at tage på skiferie eller købe en iPhone. Vi vil gerne gøre vores elever nysgerrige og lære dem, at ikke alle børn har det lige så godt som dem," siger hun og glæder siger over elevernes engagement:

"Det har været fantastisk at mærke, hvordan de har kastet sig ud i projektet og brugt frikvarterne på at indsamle gaver. Det har fået mange af eleverne til at reflektere over det overskud, de selv har, og hvordan de kan give noget videre til andre børn, som kan få en pause fra de svære ting i hverdagen gennem leg", siger lærer Pernille Mathiessen. 

Rørt over julegaveindsamling

Peter Mikkelsen er leder af Familienetværket Friends & Family, som Blå Kors driver sammen med Kirken i Kulturcentret i Københavns nordvestkvarter. Her møder han familier, som er pressede på ressourcer, og han blev derfor glædeligt overrasket, da han hørte, at eleverne i Allerød ville samle gaver ind til børnene i Blå Kors' familienetværk.

"Jeg blev helt rørt over det og tænkte, at det er et virkelig flot initiativ. Det er fantastisk, at der er en skole og nogle elever, som vælger at have fokus på alle børns ret til leg, og som samtidig kombinerer det med julens højtid ved at lave en indsamling af gaver til andre børn," fortæller han.

Peter Mikkelsen afhenter gaverne på skolen og sørger for at få dem fordelt rundt til flere af Blå Kors' familienetværk i hovedstadsområdet. Ved gaverne vil han lægge en lille seddel, der fortæller børnene og deres forældre historien bag.

"Det er vigtigt at fortælle familierne, hvor gaverne kommer fra. At der faktisk er nogle elever på en skole, der har tænkt på at ville glæde andre børn," siger han.

Kontakter

Billeder

Eleverne på Lillevang Skole har indsamlet hundredvis af julegaver, som skal glæde børnene i flere af Blå Kors' familienetværk.
Eleverne på Lillevang Skole har indsamlet hundredvis af julegaver, som skal glæde børnene i flere af Blå Kors' familienetværk.
Download
Alverdens forskelligt legetøj er blevet doneret til gaveindsamlingen.
Alverdens forskelligt legetøj er blevet doneret til gaveindsamlingen.
Download
Eleverne har brugt deres frikvarterer på at indsamle gaver.
Eleverne har brugt deres frikvarterer på at indsamle gaver.
Download

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Nyt samarbejde skal støtte unge der vokser op i familier med alkoholmisbrug21.5.2024 09:45:30 CEST | Pressemeddelelse

26-årige Christian Landbo har fået terapi og støtte i TUBA for at bearbejde sin opvækst med alkoholmisbrug i familien. Han havde svært ved at vise og vide, hvem han rigtigt var, men i TUBA har han opbygget selvværd og lært at elske sig selv. Et nyt samarbejde skal samle midler ind og nedbryde tabu til fordel for Christian og andre unge, der vokser op i familier med alkoholmisbrug.

Nyt samarbejde: Gratis sundhedstjek og briller til udsatte danskere13.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Socialt udsatte mennesker har et langt dårligere helbred end resten af befolkningen, viser forskning. De springer lægebesøget over, og sundhedstjek af øjne er nedprioriteret. Det vil den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark gøre op med i et nyt samarbejde med optikerkæden Louis Nielsen, som skal hjælpe udsatte til bedre syn og øjensundhed med gratis sundhedstjek og briller.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye