Krigsmuseet

Fordrag på Krigsmuseet om Harald Blåtand: Fra udkantsland til stormagt

Del

900-tallet var en tid med store forandringer for det danske samfund. På sin runesten i Jelling fortæller vikingekongen Harald Blåtand, at han var den ansvarlige for denne udvikling. Det er temaet for næste Fad & Foredrag på Krigsmuseet.

Den store runesten på Jelling kirkegård. Foto: Nationalmuseet/Roberto Fortuna
Den store runesten på Jelling kirkegård. Foto: Nationalmuseet/Roberto Fortuna

Harald Blåtand indførte kristendommen, samlede landet, bekrigede tyskerne, befæstede hele kongeriget med ringborge og forsvarsværker omkring de vigtigste handelsbyer. Han spillede den katolske kirke ud mod sig selv og forvandlede vikingerne fra pirater til soldater.

Hans forandringer banede vejen for at hans søn, Sven Tveskæg, kunne indtage nye landområder i både Skandinavien og England.

Og så var Harald Blåtand en mester i propaganda og pral!

Men hvorfor gjorde han det, og hvad blev konsekvenserne for Danmark, der gik fra at være et ubetydeligt udkantsland til at blive en stormagt?

Det er nogle af de spørgsmål museumsinspektør Adam Bak fra Kongernes Jelling vil prøve at give et svar på til dette Fad og Foredrag, der dykker ned i den berømte vikingekonge og hans betydning for Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Krigsmuseet

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye