Presseinvitation: Rummet trækker fulde huse på Syddansk Universitet
Pladserne er blevet revet væk til både Den Nationale Rumkonference 2023 og den første nationale version nogensinde af Ungdomsrumkonferencen. Begge afvikles i år på SDU i Odense.
Ungdomsrumkonferencen 2023 er den første af sin slags - og der har været rift om pladserne. Den 8. november vil flere end 300 unge gæster blandt andet høre oplæg fra studerende, deltage i workshops og afslutte dagen med livegennemstilling til Andreas Mogensen direkte fra den Internationale Rumstation.
Dagen efter vil Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund åbne Den Nationale Rumkonference 2023. Hen over de to dage vil de deltagende fra industrien, forskningsmiljøerne, organisationer og myndigheder gå i dybden med emner som dansk rumforskning, rum-relaterede uddannelser og kommercialisering af rumteknologi.
- Rummet i dag er et aktiv, vi som borgere og forskere nyder godt af hver dag. Det tjener strategiske topdagsordener – i Danmark og internationalt – herunder den grønne omstilling og sikkerhed.
Det fortæller professor Mads Toudal Frandsen fra SDU Galaxy, der er en af hovedarrangørerne bag de to konferencer.
- Danmark skal som højteknologisk nation sikre, at vi gavner og bidrager efter bedste evne for vores borgere, virksomheder og videnskabsfolk. Danske virksomheder og forskere udmærker sig inden for clean tech, robotter, telekom og life science og de kunne i endnu højere grad end i dag gavne rumdagsordenerne, siger adjunkt Simon Vilms Pedersen fra SDU Galaxy, der ligeledes er med til at arrangere konferencerne.
Den Nationale Rumkonference vil samle hele rumsamfundet i Danmark, give de seneste nyheder om top rumdagsordener samt give mulighed for at skabe nye samarbejder og idéer.
- Med den ekstra bevågenhed, som danskerne har rettet mod rummet, mens vores danske astronaut Andreas Mogensen befinder sig ombord på Den Internationale Rumstation, har vi en særlig mulighed for at sætte fokus på alt det vi kan i Danmark, som vedrører rumforskning og -teknologi, siger professor Mads Toudal Frandsen.
Læs mere om Ungdomsrumkonferencen 2023 og Den Nationale Rumkonference 2023.
Nøgleord
Kontakter
Pressen er velkommen til at deltage helt eller delvist ved de to konferencer. Tilmelding er ikke nødvendigt, men man kan med fordel henvende sig for forhåndsaftaler.
Henvendelser angående konferencerne generelt kan rettes til professor Mads Toudal Frandsen, frandsen@cp3.sdu.dk eller tlf.: 51291380.
Henvendelser angående interview med Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund rettes til presserådgiver Anna Kyst, anky@ufm.dk eller tlf.: 72318108. Alternativt ministeriets pressetjeneste, presse@ufm.dk eller tlf.: 72318181.
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Ny metode kombinerer genetik og hjernemålinger i epilepsibehandling26.11.2024 11:43:38 CET | Pressemeddelelse
Metoden kortlægger hjernens anfaldsområder og genetiske mønstre, der kan føre til bedre diagnoser og behandlinger.
Uglegylp og bidemærker i nødder: Gå en tur i skoven og hjælp forskerne med at kigge efter hasselmus21.11.2024 14:01:44 CET | Pressemeddelelse
Hasselmusen er sjælden. Den findes forskellige steder på Fyn og Sjælland, og for nylig er den blevet spottet i Jylland. Nu beder biolog fra SDU og Naturama danskerne om hjælp til at finde ud af, hvor den lever ved at kigge efter bl.a. uglegylp og bidemærker i nødder.
Stort forskningsprojekt skal få os til at spise mere plantebaseret med ældgamle teknikker18.11.2024 10:57:46 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskerhold, ledet af forskere fra Syddansk Universitet (SDU), vil forbedre smag og tekstur af plantebaserede erstatningsprodukter ved hjælp af fermentering og gøre teknikkerne skalerbare i fødevareindustrien. Projektet er finansieret af EU og har et samlet budget på 34 millioner kroner.
Fem kommuner i centrum for nyt EU-projekt om langsigtet kystnær klimatilpasning14.11.2024 08:40:49 CET | Pressemeddelelse
Opdateringen af DMI’s klimaatlas taler sit tydelige sprog. Selv hvis verden stoppede alle udledninger af drivhusgasser i dag, vil havvandstandsstigningerne fortsætte langt ind i det næste århundrede. Samtidig vil stormfloder, som den vi oplevede i oktober sidste år, ramme os langt oftere end i dag. Nu skal et nyt dansk-tyskt projekt undersøge, hvordan vi som samfund griber denne nye virkelighed an set fra et borgerperspektiv.
Hospital og universitet er rykket tættere sammen – og det nyder patienterne godt af11.11.2024 12:57:11 CET | Pressemeddelelse
En række sygeplejersker på Sjællands Universitetshospital er i gang med en universitetsuddannelse på SDU samtidig med, at de arbejder i egen afdeling. Det giver viden, og det giver nye aktiviteter, der kommer patienterne til gode.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum