Knuthenborg Park & Safari

Tigeren Keni aflivet efter gode år i safariparken

Del
Billedet af tigeren Keni
Billedet af tigeren Keni Knuthenborg Safaripark

Cirkustigeren Keni er blevet aflivet efter to og halvt års otium i Knuthenborg Safaripark. Keni var ved tidligere undersøgelser, blevet diagnosticeret med blandt andet kronisk nyresvigt og gigt og har været i behandling i en længere periode. Han svarede ikke længere på medicin og trak sig mere og mere væk for sig selv. Derfor vurderede dyrlægen at give ham en værdig afslutning på et langt tigerliv. 

Keni var en sibirisk tiger, som kom til Knuthenborg Safaripark i 2021 for at få en rolig pension, efter han i mange år havde haft et meget omskifteligt liv som cirkustiger i Spanien. Keni blev 19 år, hvilket er usædvanligt gammelt for en tiger. Dyrenes Beskyttelse, der hjalp med at få Keni til Knuthenborg, er triste over nyheden, men glæder sig over den gode afslutning tigeren fik på livet. 

”Vi glæder os over, at Keni har haft to gode år i fantastiske omgivelser i Knuthenborg Safaripark og fået en værdig afsked med tigerlivet. Vi har fulgt Keni igennem de seneste par år, hvor han sammen med cirkus-elefanterne har været med til at sætte fokus på dyrevelfærd.”, udtaler Anne Sofie Meilvang, Biolog og projektleder for internationale projekter i Dyrenes Beskyttelse.

Therese Hård, Zoologisk- og Veterinærchef i Knuthenborg Safaripark fortsætter: ”Tigere er solitære dyr og færdes over store territorier i naturen. Derfor var det vores ønske, at Keni hos os fik gode vilkår, der spejlede hans naturlige behov bedst muligt. Dette var muligt at give ham i vores anlæg Tigerskoven, der er Europas største tigeranlæg, hvor han fik sit eget territorie. I de to år, han har været her, har vi set ham falde fint til, have en god trivsel og høj velfærd. Keni var en god ambassdør for sine vilde artsfæller.”

Medarbejderne i Knuthenborg Safaripark er naturligvis berørte over at sige farvel til Keni. 

Du kan stadig opleve de fire andre tigere i Knuthenborg, både fra Camp Zov Tigra og fra gangbroen.

For yderligere information kan følgende kontaktes:

Therese Hård, Zoologisk- og Veterinærchef, th@knuthenborg.dk, 40 90 34 08.

Marketingchef, Brian Lindorf Hansen, presse@knuthenborg.dk, 24 46 82 08.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Billede af tigeren Keni.
Billede af tigeren Keni.
Download

Om Knuthenborg Park & Safari

Knuthenborg Safaripark

Her i Nordeuropas største safaripark oplever du 500 vilde dyr i naturlige miljøer og nogle af verdens mest velbevarede skeletter af permdyr og dinosaurer. Dinosaurerne kommer til live i vores vilde dinosaurskov og suset i maven er sikret på landets største naturlegeplads. Den komplette naturoplevelse får du, når du vågner op til snabeltrut eller tigerbrøl i Knuthenborg Camp. Dét er en oplevelse vildere.

Vores ønske er at skabe en komplet familieoplevelse, hvor evolutionshistorien giver perspektiv til, hvordan vi er i naturen. Vi tror på, at dyrevelfærd og de truede dyrearters overlevelse, er fremtiden.

På dyrenes præmisser

I Knuthenborg foregår tingene på dyrenes præmisser, så hvis æslerne vælger at stille sig midt på vejen, så må vi andre vente – ligesom i naturen. Derfor kan du risikere at opleve færre eller flere af den dyreart, du drømmer om at opleve. Dyrene styrer tempoet her. Fx er tigre helt naturligt solitære dyr, der ikke lever i flokke. Derfor opleves vores tigre altid kun én eller to sammen, som de ville have levet i naturen.

Mission Vi vil give vores gæster Nordeuropas bedste evolutionsbaserede natur- og dyreoplevelse

Vision Vi vil inspirere vores gæster til at lære om naturens og evolutionens udvikling for bedre at kunne passe på dyr og natur i fremtiden

Værdier Dyrevelfærd og gæsteservice

Det gode samarbejdeRescue-dyr og dyrevelfærd: Dyrenes Beskyttelse

I samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse forpligter vi os til at sætte dyrevelfærden forrest. I Europa forbydes vilde dyr i cirkus, dyreforsøg og handel med vilde dyr mange steder. Dyrene, der er til overs efter disse forbud, kan hverken sættes ud i naturen eller indgå i avlssamarbejder. Derfor har vi sammen med Dyrenes Beskyttelse givet et nyt hjem i Knuthenborg til pensionerede cirkusdyr, og fortsætter arbejdet ved at tage imod flere rescue-dyr løbende.

Evolutionshistorie, permtid og dinosaurer: Geomuseum Faxe

Samarbejdet med Geomuseum Faxes inspektør, den erfarne palæontolog Jesper Milan, danner det ideelle grundlag for en både videnskabeligt velfunderet og indlevende udstilling om evolutionshistorien, formidling herom og bidrag til ny forskning på området.

Internationalt avlssamarbejde for at beskytte truede dyrearter: EAZA

En stor del af parkens dyr er en del af det internationale avlssamarbejde under EAZA. Det betyder, at vi udveksler dyr med andre zoologiske haver i hele Europa, for at vi i fællesskab har bedre grundlag for at redde truede arter fra at uddø, og på sigt genudsætte disse arter i deres naturlige habitat.

Følg pressemeddelelser fra Knuthenborg Park & Safari

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Knuthenborg Park & Safari

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye