Landsdækkende aftale sikrer sundt arbejdsmiljø for museumsansatte og beskyttelse af kulturarven.

Del

Aftalen repræsenterer en hidtil uset indsats for at beskytte museumsansattes sundhed og bevare Danmarks uvurderlige kulturarv.

Glyptoteket
Glyptoteket

GC Healthcare / Airgle® Medical Grade, global førende innovator inden for luftrensning og indeklimakontrol, er stolte af at kunne meddele en banebrydende landsdækkende aftale med Museumstjenesten i Danmark.

Et nyt kapitel i museumsverdenen begynder

Aftalens primære mål er at forbedre arbejdsmiljøet for de dedikerede medarbejdere i museer over hele landet. Med aftalen markeres ikke kun en betydelig milepæl for GC Healthcare / Airgle® Medical Grade, men også for hele museumssektoren i Danmark.

Normalt begrænser nyheder om samarbejder sig til kommunale niveauer, men med Museumstjenestens landsdækkende rækkevidde er denne aftale unik og den giver os nu muligheden for at hæve standarden for museernes indeklima i hele landet.

Beskyttelse af vores kulturarv og medarbejdere

Vi forstår, at museer er forvaltere af vores nationale arv og kulturarv. Derfor er vi dybt forpligtede til at levere førsteklasses luftrensningsteknologi og indeklimakontrolløsninger, der beskytter både de uvurderlige samlinger og de dedikerede mennesker, der arbejder bag kulisserne.

Rammeaftalen omfatter en bred vifte af specialiserede tjenester og teknologier, der oprindelig er konstrueret og designet til hospitaler og laboratorier, men som nu kan skræddersyes til de enkelte museer, lokal- og stadsarkiver.

Flere af løsningerne kan nemt integreres med eksisterende ventilationsanlæg, hvilket eliminerer behovet for omfattende og dyre udskiftninger af infrastrukturen. Teknologien fungerer således som et beskyttende skjold, der forhindrer enhver indtrængen af miljøfremmede partikler eller kemiske forureningsstoffer udefra, og garanterer en konstant og effektiv indeklimakontrol for at bevare museernes skatte.

Bæredygtigt partnerskab

Dette partnerskab er også en manifestation af vores fælles forpligtelse til bæredygtighed og bevarelse af kulturarv for kommende generationer.

"Vi er utroligt begejstrede for at præsentere vores seneste innovation, der kan skræddersyes til museer, arkiver og kulturarvsinstitutioner" udtalte GC Healthcares's direktør, Ulrik Lindkvist. "Vi er glade for muligheden nu er opstået for at være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid for vores kulturarv mens vi beskytter vores museumsansattes sundhed og trivsel."

Sikring af det fysiske arbejdsmiljø

Det har været kendt i årevis, at museumsansatte arbejder i omgivelser, der naturligvis udsætter dem for et anderledes indeklima med andre partikler og anden luftkvalitet end på et typisk kontor.

Undersøgelser har påvist, at effektiv luftrensning markant kan reducere risikoen for skimmelvækst, hvilket er en af de mest ødelæggende trusler mod museale samlinger.

Senest bemærker en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), hvordan de museumsansatte kan være udsatte for skimmelsvampe og andre forurenende stoffer, der påvirker deres arbejdsmiljø og sundhed negativt.

Lotte Bjerg Olesen, afdelingsleder ved Dansk Miljørådgivning og autoriseret arbejdsmiljørådgiver ved Arbejdstilsynet, udtaler, ”Et dårligt indeklima påvirker folks koncentrations- og arbejdsevne negativt og kan være skyld i øget sygefravær. Mennesker reagerer ofte forskelligt på de samme påvirkninger, og oplevelsen af indeklimagener er derfor også individuel. Flere undersøgelser viser at et godt indeklima løfter produktiviteten, fordi temperatur og luftkvaliteten påvirker vores evne til at præstere”.

Sundhed og Kultur i harmoni

Investeringen i luftrensningsteknologi giver ikke kun museerne mulighed for at beskytte deres medarbejdere og bevare uvurderlige samlinger, men skaber også en sund og tryg atmosfære for både ansatte og besøgende. Teknologien hjælper med at sikre, at kunst og kultur kan nydes i ren og behagelig luft, hvilket bidrager til en endnu mere holistisk museumsoplevelse.

Med aftalen sikres det, at museer og arkiver gennem Museumstjenesten nu kan erhverve cutting-edge luftteknologi, der sikrer både medarbejdere og kulturarv.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra GC Healthcare

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GC Healthcare

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye