Carelink A/S

Ny fond vil udvikle velfærdssamfundet

Del

Carelinkfonden er en nyetableret almennyttig fond stiftet af CarelinkGruppen, Danmarks største private udbyder af serviceydelser indenfor social-, sundheds-og beskæftigelsesområdet.

Carelinkfondens mål er at udvikle og forbedre velfærdssamfundet til gavn for borgerne i Danmark og derfor vil fonden støtte helt konkrete forskningsprojekter, der kan giver ny viden om effektivitets- eller kvalitetsforbedrende metoder indenfor velfærdsservice og velfærdsteknologi:

”Det er vigtigt for os, at de forsknings projekter vi støtter umiddelbart efter kan anvendes, så borgerne hurtigt mærker en forbedring”, siger Carelinkfondens bestyrelsesformand Cand.polit og PhD Robert Spliid, der har mangeårig erfaring fra en række ledende poster indenfor Finanssektoren. 

Bestyrelsen består udover Robert Spliids af to meget erfarne velfærdsforskere, professor Bent Greve fra Roskilde Universitet og Anne Marie Dahler, der er docent i anvendelse af teknologi og digitalisering i den offentlige sektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. 

Al forskning der støttes af Carelinkfonden vil blive stillet til rådighed til fri afbenyttelse for alle, både offentlige og private organisationer og interessenter.

Hvert år vil der blive uddelt 2 mill. kr.

”Det er vigtigt, at vi skaber et endnu mere gnidningsfrit velfærdssystem i et samspil mellem offentlige og private aktører. Det kan vi ved at udvikle nye metoder til gavn for alle borgere”, siger Bestyrelsesmedlem, Professor Bent Greve.

”Teknologi er en væsentlig satsning ifht. at imødekomme velfærdssystemets  mange udfordringer, og er derfor et af de områder, vi vil have fokus på i Carelinkfonden, når vi uddeler midler til forskning”.”, siger Docent Anne Marie Dahler.

På carelinkfonden.dk kan man læse mere om fonden og hvordan man ansøger.

Yderligere information:

Bestyrelsesformand Robert Spliid, +45 24 94 07 05

Professor Bent Greve, +45 22 95 88 14

Docent Anne Marie Dahler, +45 51 77 71

Kontakter

Bedre og mere bæredygtig velfærd

Carelinkfonden ønsker at deltage aktivt i tilvejebringelsen af viden om nye metoder, der kan øge kvaliteten og/eller effektiviteten af dansk velfærdsservice. Fondens formål er at støtte forskning i velfærdsløsninger og udvikling af værktøjer inden for social-, sundheds- og beskæftigelsesområdet.

Fonden støtter kun anvendelsesorienteret forskning, der fokuserer på at finde konkrete løsninger på de udfordringer, velfærdssystemet står over for. Med støtte til uafhængig forskning og test af metoder arbejder Carelinkfonden på at udvikle bedre og mere effektive og bæredygtige velfærdsløsninger. Med Carelinkfondens støtte kan forskere og udviklere arbejde på at skabe en bedre fremtid for dansk velfærdsservice.

Om Carelink Gruppen

Carelink Gruppen er en velfærdskoncern skabt med et formål om at understøtte og udvikle det danske velfærdssystem. Vi tror på, at det offentlige og det private gør hinanden bedre, når vi arbejder sammen og supplerer hinanden.

Carelink Gruppen arbejder for borgerne i hele Danmark – på tværs af både geografi, alder og behov. Vi er en stor landsdækkende dansk velfærdskoncern, men lever i det tætte og det nære. Vi er der for borgernes skyld, og vi finder løsninger, når problemerne opstår. Og vi gør det ordentligt.

Følg pressemeddelelser fra Carelink A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Carelink A/S

VÆKSTEN FORTSÆTTER I CARELINK20.4.2023 13:39:33 CEST | Pressemeddelelse

I 2022 opnåede Carelink en rekordomsætning på 1719,1 Mill. kr., hvilket er mere end fire gange så meget som i 2020 og også højere end det helt ekstraordinære Corona år 2021, hvor Carelink stod for Covid-19 test og vaccination i Region Syddanmark: ”Vi er stolte over at have passeret mere end det der svarer til 2000 fastansatte. Under Corona viste vi, at vi kan håndtere en gigantisk opgave for det offentlige og denne erfaringer og tillid har vi bygget videre på”, siger Carelink Gruppens administrerende direktør Brian Rosenberg. Carelink er i dag Danmarks største private leverandør af velfærdsydelser inden for sundheds-, social- og beskæftigelsesområderne og fik i 2022 et overskud på 170 Mill. kr. før skat. ”Vi har sat os selv i verden for at skabe supplerende velfærdsløsninger både til det offentlige og den enkelte borger. Og det skal ske på en bedre, billigere og smartere måde til gavn for alle i Danmark”, siger adm. Direktør Brian Rosenberg. I 2022 opkøbte Carelink to virksomheder: Pra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye