Nordjyllands Landbrugsskole pløjede sig til titlen som Danmarksmestre i Skole DM

Del

Fredag d. 20. oktober kæmpede fem af landets landbrugsskoler om podiepladserne ved Skole DM i Pløjning. Vinderne blev de fire pløjere på holdet Lundbæk fra Nordjyllands Landbrugsskole.

Samarbejde, teknik og faglighed var i spil, da 20 unge pløjere fra 5 af landbrugsskolerne dystede om førstepladsen ved Skole DM i Pløjning. Det var tæt løb, men i sidste ende var det Nordjyllands Landbrugsskole, der løb med sejren og indtog førstepladsen på podiet.  

Holdet Plovspids fra Bygholm Landbrugsskole vandt sølv med kun 0,75 point mindre end Nordjyllands Landbrugsskole. Tredjepladsen gik til Grindsted 2, fra Grindsted Landbrugsskole. 

“Vi havde håbet på, at vi kom i top tre, men vi havde slet ikke forventet at vinde. Faktisk var vi bange for, at Bygholm ville tage sejren,” siger Lucas, Emilie, Mathias og Karl fra Lundbæk, Nordjyllands Landbrugsskole.  

I modsætning til DM og EM i pløjning, der foregik samtidig med DM i Skolepløjning, skulle skolepløjerne ikke være alene i marken. De stillede op i hold af fire personer, og blev bl.a. bedømt på deres samarbejdsevner. 

Holdet Lundbæk tror dog på, at det var deres faglighed, der skaffede dem sejren: 

“Vi synes selv, at vi fik lavet en god afslutning, selvom jorden var meget anderledes, end den sandjord, vi er vant til,” sagde Lucas, Emilie, Mathias og Karl fra Nordjyllands Landbrugsskole.  

De fem landbrugsskoler kørte til stævnet i busser, der ankom tidligt fredag morgen. Udover pløjerne var flere af deres medstuderende taget med for at heppe på deres kammerater. I dagens program var der også tænkt på underholdning til de elever, der ikke deltog i pløjestævnet. De kunne i stedet kæmpe side om side ved Farmer Olympics, inden de i samlet trop gik mod Plovkroen for at afvente præmieoverrækkelsen.  

DM i Skolepløjning foregik under DM i Pløjning 2023, der er arrangeret af frivillige fra LandboUngdoms Region Viborg. Stævnet blev afholdt hos Mariesminde Landbrug i Jebjerg. De deltagende landbrugsskoler var Nordjyllands Landbrugsskole, Bygholm Landbrugsskole, Grindsted Landbrugsskole, Asmildkloster Landbrugsskole og Kjærgård Landbrugsskole. 

Resultater 

  1. Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk, 121 point 

  1. Bygholm Landbrugsskole, Plovspids, 120,25 point 

  1. Grindsted Landbrugsskole, Grindsted 2, 114,25 point 

Kontakter

Billeder

Nordjyllands Landbrugsskole, Bygholm Landbrugsskole og Grindsted Landbrugsskole indtager podiepladserne.
Nordjyllands Landbrugsskole, Bygholm Landbrugsskole og Grindsted Landbrugsskole indtager podiepladserne.
Download

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye