Veteranpløjerne måtte bruge al deres erfaring ved DM: Her er resultaterne

Del

Den 21. oktober lagde Mariesminde Landbrug marker til DM for Veteranpløjere foruden DM og EM i Pløjning. Den store mængde regn endte med at blive en udfordring for veteranerne, der kæmpede mod mudderet.

Nattens regnmængder var mærkbare på stubmarkerne ved Mariesminde Landbrug, da veteranpløjerne d. 21. oktober kæmpede om danmarksmestertitlen. Over de 3 timers pløjning blev publikumsstierne mere og mere mudrede, mens pløjerne måtte måle og stille på ploven mange gange i jagten på de flotte furer.  

Da medaljerne skulle udrækkes fik pløjerne også stor ros for deres indsats over for vejrets udfordringer. Kun en enkelt traktor måtte opgive kampen mod mudderet. 

Stemningen var høj og venskabelig, da de endelige resultater blev offentliggjort, og vinderne indtog podiet til lange klapsalver. En af dem var Hans Larsen, der måtte køre på sidehjulsbremsen og endte med at hans bremsebelægning slap op under konkurrencen.  

“Uheldigvis så har det jo regnet i nat, og vi der kører med gamle traktorer, vi må jo klare os efter bedste beskub,” siger Hans Larsen, der vandt i klassen Flerfuret Bugseret.  

Om selve stævnet og værten havde Hans Larsen kun varme ord: 

“Jeg synes, det har været et fantastisk stævne. Det er flot, at med så stort et areal, som så mange pløjere kræver, så har der været meget ens forhold. Man kan sige, at det vi selv er herre over, og det som arrangørerne er herre over, det er gået godt,” siger Hans Larsen. 

Veteranpløjestævnet afholdes sammen med DM i Pløjning og arrangeres af frivillige kræfter. I år var det LandboUngdoms Region Viborg, der havde arrangeret stævnet, som også bød på EM i Pløjning og DM i Skolepløjning. 

Se alle vinderne her 

Flerfuret Liftophæng 

  1. Hans Frederik Clemmensen, Tinglev, 107,5 point 

  1. Alf Banke, Grenå, 104,25 point 

  1. Per Gadekær, Bindslev, 101 point 

Flerfuret bugseret 

  1. Hans Larsen, Nykøbing Mors, 97,25 point 

  1. Jens Peter Ridder, Hårlev, 93,75 point 

  1. Holger Strøjer Hansen, Vissenbjerg, 90,25 point 

1 Furet 

  1. Theodor Hedegaard, Bedsted Thy, 97,25 point 

  1. Finn Halbæk Pedersen, Sæby, 87,5 point 

  1. Tommy Jensen, Nykøbing Sjælland, 82 point 

Classic 

  1. Morten Kjærgaard, Ringsted, 11,5 point 

  1. Karl E. Pedersen, Hobro, 110,25 point 

  1. Uffe Mortensen, Boeslunde, 104,25 point 

Retro 

  1. Niels Balle, Hinnerup, 104,5 point 

  1. Bernd Clemmensen, Bylderup Bov, 103,5 point 

  1. Per Jørgensen, Valsø, 94,5 point 

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye